Da li je Radio B292 vlasnistvo anti-Jugoslovenskih, zapadnih interesa?

napisao Pol Trejnor (Paul Treanor)

www.tenc.net

Nova radio stanica koja se koristi imenom bivseg radija B92 otpocela je s emitovanjem programa u Beogradu pod imenom B2-92. Oni imaju i novu veb stranicu koja nastavlja tamo gde je stala stara, cesto posecivana stranica Help B92.

Kao i Help B92, i nova veb stranica Slobodnog B92 radija http://www.freeb92.net/ u vlasnistvu je KPN Telekoma, (KPN Telecom) - evropske telekom kompanije srednje klase, kroz njenu podruznicu XS4ALL Nederland BV (Holandija).

"Koninklijke KPN NV " (Kraljevski holandski Telekom) je privatizovana kompanija, ranije Telekom holandskog PTT-a koja je prvobitno bila u vlasnistvu Ministarstva posta i telegrafa.

Za informaciju o XS4ALL ("smokljani-se-bogate" ISP u Amsterdamu) pogledajte XS4ALL "liberali-cajber- spejsa-se-bogate" na veb stranici "cyber-liberals get rich" http://web.inter.nl.net/users/Paul.Treanor/geldwolf.html

Zakonom propisanu vrhovnu kontrolu stranica Help B92 i Free B92 obavlja (i obavljao je) Upravni odbor KPN Telekoma. Glavni izvrsni direktor (CEO – Chief Executive Officer) KPN Telekoma je Vim Dik (Wim Dik), bivsi Drzavni sekretar za spoljnu trgovinu Holandije.

Jos blize istini, kontrola dnevnog sadrzaja ovih sajtova lezi na plecima Morisa Veselinga (Maurice Wesseling), direktora XS4ALL Nederland BV-a, a bas njegovo ime stoji i na saopstenju za stampu i e-mejlu kojim se najavljuje ovaj novi sajt.

Kao sto vam je iz ove informacije dosada vec jasno, B92 prosto *NIJE* radikalna, levicarska, revolucionarno-progresivna radio stanica, bez obzira na to sto ogromna vecina ljudi jos uvek veruje u taj mit. B92 je srpski radio Fondacije Soros, iste one koja kroz kontrolu koju ostvaruje sama Fondacija ili kroz fondove Otvorenog Drustva drzi uzde znacajnog dela medija u nekim istocnoevropskim zemljama. (Jednostavno, Fondacija Soros je u njih usla prva i unela je najvise novaca.)

B92 dakle nikad i nije bio "nezavisni" radio. Njegov je zadatak bio da u Srbiji i Crnoj Gori popularise vrednosti liberalno-demokratskih drustava i otvorenog trzista, a narocito klasicni liberalizam Georga Sorosa. Isto to je nastavio da sprovodi i za vreme vazdusnog rata protiv Srbije, cak je neko vreme bio emitovan iz aviona koji je leteo uz granicu Srbije (ocigledno -i najmanje- s dozvolom NATO-a koji je tada vojno kontrolisao ceo vazdusni prostor oko Jugoslavije), i s dozvolom Austrije i Uprave za predajnike austrijske vlade. Oba ova projekta su kasnije obustavljena – najverovatnije zato sto su predstavljali ocigledan i laki cilj (poruge) Milosevicevih propagandista. Kako god da je tada bilo, u danasnjim neizvesnim okolnostima, i stanica i oni koji je finasiraju su spremni da zavrte jos jedan krug.

 

Onima koji jos uvek gaje bilo kakve iluzije o ideologiji koju neguje ovaj novi radio, skrecemo paznju na govor Gerga Sorosa koji se moze naci na njihovom sajtu: http://www.freeb92.net/media/statement/soros.shtml To je govor odrzan povodom otvaranja Skole Pol H. Nice (Paul H. Nitze) za Napredne medjunarodne studije Univerziteta Dzon Hopkins, 27. maja 1999. Originalna verzija govora moze da se nadje i na sajtu tog univerziteta, http://www.sais-jhu.edu/events/sorospeech.html

U njemu Soros postavlja granice svoje velike vizije o neophodnosti uspostavljanja (novog) svetskog suverenog autoriteta ovlascenog da izdaje autorizaciju za intervencije koje bi se izvodile u drugim drzavama. On u njemu brani i intervenciju NATO-a na Kosovu, kao sto ste verovatno mogli i sami da pretpostavite …

"Uopste ne gajim bilo kakve sumnje da je ta situacija prosto zahtevala spoljnu intervenciju. Opravdanje za intervenciju na Kosovu ima vecu snagu nego u vecini slicnih situacija s etnickim sukobima, vec i zato sto je Milosevic jednostrano od kosovskih stanovnika oduzeo autonomiju koju su oni do tada uzivali. Uz put je prekrsio i medjunarodni ugovor koji je potpisao prosle godine u Oktobru."

 

Soros, jasno, ide i dalje pa predlaze uspostavljanje saveza otvorenih drustava koji bi vojnim sredstvima nametnuo otvoreno drustvo i ostatku sveta:

"Politicki savez koji bi unapredjivao otvoreno drustvo bio bi dovoljno jak da izmeni cak i nacin na koji danas funkcionisu UN, a pogotovo zato sto je njihovo clanstvo puno sire od clanstva u NATO-u. NATO bi mogao i idalje da ima ulogu vojne pesnice takvog saveza."

Setite se samo da B92 radi u drustvu u kojem je na stotine civila pre svega nekoliko meseci poginulo od NATO bombi: on ocigledno veruje kako vec danas moze da ode dalje nego i za vreme samog rata. Istovremeno je ova nova verzija jos vise "NATO-Soros Radio" nego sto je to ona stara verzija ikada bila. (Pretpostavljam da su u medjuvremenu pootpustali sve one novinare koji su pokazali makar i trun sumnje u novu, tvrdju pro-NATO-ovsku (uredjivacku) liniju – no za tako nesto ipak nemam nikakvih dokaza.)

***

Takodje, toplo vam preporucujemo da kupite nedavno dovrsenu traku "Judgment" ("Presuda"). Traka otkriva skandal o tome koliko nisko je Zapad spreman da se spusti ne bi li oblatio srpski narod. Konkretno, traka jasno pokazuje kako je ekipa britanske TV kompanije ITN prevarila svetsku javnost predstavivsi srpsku dobrotu iskazanu u brizi o muslimanskim izbeglicama u Trnopolju (Bosna) kao srpski zlocin. Novinarka Penny Marshal je ovaj izbeglicki centar prikazala kao koncentracioni logor. Na dokumentarnoj traci, svi njeni trikovi su jasno ogoljeni i raskrinkani. Kupivsi ovu traku lec"ite sebi dus"u od ljage koja je na nas bacena; jos vaznije - kupivsi ovu traku vi imate u rukama snazno oruzje (ponavljam oruzje) protiv zapadne propagande. Koristite ovu traku da je prikazete u lokalnom TV studiju, na lokalnom univerzitetu... Borite se za cast i obraz srpskog naroda.

Novac koji od prodaje ove trake budemo skupili imamo nameru da koristimo u proizvodnji druge, slicne gradje. Pomozite nam da odbranimo Istinu. Pomozite nam da pomognemo srpski narod.

Predlozena cena trake je $25. Van USA cena je $26. U ovu cenu je ukljucena i cena postarine. Traka moze da se naruci na adresi:

Emperor's Clothes P.O. Box 610-321 Newton, MA 02461-0321

(Naslovite cek na "Emperor's Clothes". Navedite koliko traka narucujete.)

Ako su vam potrebne dodatne informacije pozovite: (617) 916-1705

Traka se moze naruciti i direktno, preko interneta na adresi: http://emperor.vwh.net/howyour.html

www.tenc.net