(Sa revizijama napravljenim u 10:30 casova, 12. novembra 1999, zasnovanim na primedbama citalaca)

Manipulacija Mrtvima - Tribunal Olbrajtove Zuri Da Spasava Laz

Pisu: Maks Sinkler i Dzered Izrael (11. novembra, 1999)

Preveo: Nebojsa Malic (14. novembra, 1999)

[http://emperors-clothes.com dozvoljava distribuciju ovog clanka, uz zahtev da se prenese u potpunosti, ukljucujuci ovu primedbu. Hvala. Ukoliko zelite da pisete Tribunalu za "ratne zlocine", njihova adresa je fisk.icty@un.org]

 • Sekretar za Odbranu Vilijem S. Koen:

  " 'Do sada smo videli da je nestalo oko 100.000 muskaraca sposobnih za vojsku… moguce je da su ubijeni,' izjavio je G. Koen juce na programu Face the Nation mreze Si-Bi-Es.." (Citira, bez ikakvih rezervacija, Dzojs Hauard Prajs u Washington Times-u od 17. maja 1999.)

  Huan Palafoks, spanski forenzicki strucnjak:

  "Rekli su nam da idemo u najgoru zonu na Kosovu. Da treba da se pripremimo za obavljanje preko 2.000 autopsija. Da cemo da radimo do kraja novembra. Rezultat je veoma drugaciji. Nasli smo samo 187 leseva, i sada se vracamo [kuci]." (Spanski eksperti: Srbi nisu krivi! Pablo Ordaz u El Pais-u, 23. septembra, 1999; prevod Emperors-clothes na http://emperor.vwh.net/news/sp-news.htm )

  "Islednici UN su do sada na Kosovu iskopali 2.108 leseva, ali pravi broj albanskih zrtava bi mogao da bude mnogo veci, izjavila je Karla del Ponte, vrhovni tuzilac UN Tribunala [za ratne zlocine] u sredu." (Rojter, 10. novembra, 1999.)

 • Stara prica. Mocnici pocine zlocin. Koristeci uticaj i moc, pokrene se kampanja dezinformacija kako bi se zlocin prikrio.

  A onda se u prici pojave pukotine. Pokusau se sa raznoraznom sminkom, ali svaki novi sloj samo sluzi da podstakne nove sumnje i tako prosiri pukotine.

  Tako je i sa izjavom vrhovne tuiziteljice takozvanog Medjunarodnog Tribunala za Bivsu Jugoslaviju (MTBJ), Karle del Ponte, ove srede. (Kazemo "takozvani" s dobrim razlogom. Kako biste razumeli zasto, i zasto ga jos zovemo "Tribunal Olbrajtove," pogledajte Zabelesku #1 na dnu strane.)

  Tesko je naci dobre sluge

  Celi problem su zapoceli neki spanski forenzicari koji su mislili svojom glavom. Na Kosovo ih je poslao Tribunal za "ratne zlocine," kako bi podrzali optuzbe NATO da su Srbi izvrsili zlocin genocida. Umesto toga, obelodanili su obmanu NATO:

 • "I forenzicari i policajci su koristili iskustvo iz Ruande kako bi ustanovili sta se desilo na Kosovu, barem u sektoru dodeljenom spanskom odredu, i nisu bili u stanju da pronadju dokaze o genocidu." (El Pais, 23. septembra, 1999. Prevod Emperors-clothes na http://emperor.vwh.net/news/sp-news.htm)
 • Izvestaj spanskih forenzicara je primetio evropski izvestac Emperors-clothes.com. Mi smo ga preveli i objavili na Emperors-clothes zajedno sa ostrom kritikom cele price o masovnim grobnicama. (Vidi Spanish Experts Shoot NATO In Foot na http://emperor.vwh.net/articles/jared/sp-comment.htm)

  Nas prevod i komentar su preuzeli i objavili dvaput na uticajnoj stranici, www.antiwar.com. Onda smo poslali nas komentar i prevod El Pais-u preko Interneta. Tu su ih primetili Stratfor.com i desetak uticajnih novina, ukljucujuci: Calgary Herald, Knight-Ridder/Tribune, NY Daily News, The Straits Times (iz Singapura), The London Times, The Spectator, The Toronto Sun, LA Times, National Post, i druge.

  I svi su poceli da pitaju "Pa gde su lesevi?"

  Zid od kamena!

  Kao sto je jedan americki predsednik jednom rekao svom kabinetu: Kad ste u opasnosti da vas otkriju, poricite sve i sakrijte dokaze. Tu na scenu stupa Karla Del Ponte iz Tribunala za "ratne zlocine," koja je izjavila 10. novembra da nisu tacne izjave kako su islednici Tribunala pronasli samo stotinak leseva na Kosovu uprkos petomesecnoj potrazi. Ne, izjavila je del Ponte, nasli smo 2.108. I pronaci cemo jos iduceg proleca. (Mada su forenzicari prvo iskopali "najbolje" grobove...)

  Ima li ova carica ikakvo ruho?

  Moguce je da se cela istrage del Ponteove dovede u sumnju, da je istraga njenog Tribunala za "ratne zlocine" o srpskim delima na Kosovu potpuno apsurdna. Na kraju krajeva, pravda bi trebalo da bude nepristrasna. I nije tajna da je Tribunal tvorevina americke vlade: Madlen Olbrajt ga je predlozila na prvom mestu, a SAD ga finansiraju direktno i indirektno.

  Americka vlada nije bas neutralna sto se tice Kosova. Bila je pokretac bombardovanja, koje je pogazilo mnostvo medjunarodnih sporazuma (ukljucujuci i povelje UN i NATO). Kampanja bombardovanja je sama demonstrirala klasicne primere ratnih zlocina: pokretanje agresije je medjunarodni priznato kao najveci ratni zlocin. Bombardovanje civila je odmah iza toga na listi.

  Americka vlada je javno branila svoja dela tvrdnjom da su ona bila neophodna kako bi se zaustavila srpska kampanja genocida. Sada, nakon sto su obelodanjeni dokazi o stravicnim posledicama po Jugoslaviju, Klinton i njegovi imaju ocajnicku potrebu da pronadju dokaze o srpskom genocidu kako bi izbegli reakciju u Evropi, a mozda i samim SAD.

  I zato (americki) Tribunal za "ratne zlocine" trazi dokaze srpske krivice – a jedini razlog sto je to politicki moguce je da su gradjani NATO zemalja toliko dugo podvrgnuti anti-srpskoj propagandi da im je tesko da ispravno misle. Bez te propagande, ovu istragu bi videli kao morbidnu salu.

  Blatantno pristrasni "sud"

  Procedure Tribunala stoje u suprotnosti sa svim prihvacenim pravilima zakonskog procesa. Na primer, sudovi ne bi trebalo da presudjuju optuzenima preko medija. Trebalo bi da krenu od pretpostavke nevinosti. Istrage bi trebalo da budu nepristrasne – sa ciljem da se otkrije krivica a ne da se pronadju dokazi za osvetu. Ali vodje Tribunala rutinski prvo proglase Srbe krivima, a tek onda pocnu da traze dokaze. Tokom "istraga" Tribunala koristi se svaka prilika za tendenciozne foto-sesije i senzacionalne izjave, kako bi javnost imala utisak da je krivica Srba ocigledna sama po sebi.

  Pomocnici iz redova OVK

  Tu je onda i pitanje OVK.

  Iako je priznata teroristicka grupa koju su jednom svi opisivali kao leglo kriminalaca, NATO i UN su regrutovali OVK kao novu policiju na Kosovu.

  Svakoj istrazi ubistva – a posebno masovnih ubistava pocinjenih u zemlji koja je islednicima nepoznata – svakoj istrazi tog tipa je potrebno mnogo lokalnih pomagaca. Ljudi koji znaju teren, mogu da nadju I dovedu "svedoke," obezbede prevodioce, lociraju grobnice i prenose leseve (pomislite kakve samo to mogucnosti pruza!). OVK nije samo jedina operativna "civilna vlast" na Kosovu, vec sada i zvanicno ovlastena policija. Zato je prirodno da OVK obezbedjuje lokalnu infrastrukturu Tribunalu.

  Razmislite ako hocete o ovom izvestaju Jane's Defense Review, veoma postovanog i dobro obavestenog lista. Po njima, strategija OVK je bila:

 • "Maltretiranje i ubistva srpskih zvanicnika i civila medju manjinskim kosovskim Srbima. Ovo se realizovalo snajperskim napadima i premlacivanjem Srba kidnapovanih iz svojih vozila, zajedno sa pritiskom da napuste svoje domove. Ubistvo policajca Milana Jovica u Podujevu, vecinskom Albanskom gradicu 40km severno od Pristine od strane muskaraca naoruzanih automatskim puskama 21. decembra, [1998] predstavlja jedan takav incident. Ova taktika OVK ima dvostruki efekat proterivanja Srba iz pokrajine i provociranja srpske policije da reaguje i tako navuce kritike posmatraca OEBS-a." (Jane's, 1. februara, 1999)
 • Kao sto Jane's tako potcenjivacki nagovestava, strategija OVK je bila teroriziranje nizih sluzbenika drzave i civila. Postavlja se pitanje, zar istragu zlocina ne kompromituje to sto se oslanja na pomoc grupe cija se strategija sastojala od upravo onih zlocina koje islednici treba da otkriju?

  Sumnjiva matematika

  Videli smo mnostvo razlicitih cifara o poginulima. Sta je osnova brojeva u ovom poslednjem izvestaju?. Zasto bi bilo ko poverovao u njih?

  Istrazivaci Stratfor.com i raznih novina su pregledali "vesti" o masovnim grobnicama tokom proteklih pet meseci – i svi su pronasli samo nekoliko stotina tela, a ne 2.108. E sad u normalnoj, ili da se bolje izrazimo, razumno sprovedenoj policijskoj istrazi, to ne bi bilo dokaz ama bas nicega. Zato sto u razumno sprovedenoj policijskoj istrazi policija ne udara na talabase svako navodno otkrice. Ali Tribunal za "ratne zlocine" je opet sproveo svoju istragu u uobicajenom maniru:

 • "Otkrije se navodna masovna grobinca. Novinar ili TV reporter, ili ko vec drzi konferenciju za stampu, uzimaju kao polaznu tacku pretpostavku da su Srbi genocidni zlocinci i iz toga sledi sve ostalo. Grobnica se i ne otvara, ili se mozda otvori ali se u joj nadje samo nekoliko pocepanih rita. Svejedno, nama je receno da su mrtvi sigurno Albanci, da su sigurno civili; da su ih sigurno pobili Srbi; da su ti Srbi sigurno bili vojska ili policija. Reporter ne dovodi u pitanje, niti istrazuje, niti ispituje ove spekulacije u odnosu na cinjenice, ali niko ne protestuje - zato sto se spekulacije ne predstavljaju kao takve. Kad se jednom objave, imaju snagu Bogomdane Istine. Sada su one deo zvanicne istorije, citirane u kasnijim izvestajima kao uspostavljene cinjenice." (Dzered Izrael, Spanish Forensic Experts Shoot NATO in Foot [Spanski Strucnjaci Saplicu NATO] na http://emperor.vwh.net/articles/jared/sp-comment.htm
 • Posto se svaka grobnica, cak i svaka glasina o grobnici, udara na talambase, za ocekivati je da ce Strafor.com ili general Luis Mekenzi, bivsi sef UN vojne misije u Bosni, procitati novine i sabrati dva i dva. (Vidi Zabelesku # 6 na kraju)

  Problem je sto taj zbir jednostavno nema smisla. Mada je izvestaj del Ponteove ocigledno nameren da odgovori na pitanja koja su postavili spanski forenzicari, Emperors-clothes.com, antiwar.com, Strafor.com, i sve vise novina sirom sveta – on ne objasnjava neslaganje izmedju ranije objavljenih cifara i novog, "zvanicnog" broja mrtvih. Postavlja se pitanje: da li je Tribunal izabrao bas 2.108 zato sto

  a) nije celi broj, pa se tako stvara utisak da nije izmisljen, ili

  b) je to kompromis izmedju mnogo vecih cifara kojima je Tribunal ranije baratao i broja mrtvih u stotinama koji su izracunale novine i internet-glasila?

  A sta je sa Srbima, "Ciganima" i Albancima koji su protiv OVK?

  Lako je ne primetiti nesto sto nedostaje. Ono sto nedostaje u izvestaju del Ponteove je bilo kakav spomen da su islednici nasli leseve Srba, "Cigana" i ostalih manjina ili bilo kojih lojalnih Albanaca, u grobnicama. Samo ova jedna cinjenica diskvalifikuje celi izvestaj, moglo bi se reci. Zar niko od njih nije ubijen? Zar niko nije sahranjen? Ova omaska ukazuje na to da je celi izvestaj jedna prosta, zbrda-zdola napravljena zavesa koja je na brzinu spustena da ucutka kriticare. I to toliko brzo da su njeni tvorci – hendikepirani arogancijom i lenjoscu koje se lako ustale kad neko ima mnogo oruzja i novca – te budale tako osakacene arogancijom, naprosto zaboravile da ubace i nesto Srba i "Cigana" kako bi se u njihovo zataskavanje moglo poverovati.

  Arogantne Besmislice

  Sve ovo ukazuje da je izvestaj del Ponteove o 2.108 leseva albanskih zrtava srpskog terora bez ikakvog kredibiliteta, dakle, neverovatan.

  Jedini razlog sto izvestaj nije univerzalno odbacen je sto:

  a) su zapadni mediji u zapanjujucoj meri sluge americke i nemacke politicke elite, i

  b) da je, samim tim, razmisljanje naroda na Zapadu otupljeno morem dezinformacija.

  Svaki novinski clanak o Kosovu sadrzi identicne izjave, vrlo cesto identicne fraze. Beskonacno nam se ponavlja kako su Srbi pod Milosevicem pocinili masovne ratne zlocine. Onda nam se kaze da je zato razumljivo sto se Albanci svete. Ove izjave se ubacuju i u novinske izvestaje gde im nije mesto (na primer, kada Albanci nasmrt premlate neku srpsku staricu ili porodicu "cigana") Ali nema veze, jer je cilj da se ponavljanjem do besvesti uspostavi krivica Srba kao pretpostavka.

  U toj klimi intenzivne srbo-mrznje, svaki izvestaj "prolazi," cak i onaj u kom nista ne pise. Zato je veoma impresivno da su genijalci iz Tribunala za "Ratne Zlocine" uspeli da sroce dokument koji je toliko los da su sada i novine pocele da postavljaju pitanja. Hvala Bogu! Za vecinu ovih glasila je to novo i, nadamo se, osvezavajuce iskustvo.

  Stavimo caskom na stranu ocigledan zakljucak da je izvestaj besmislen. Zaboravimo na cas da nemogucnost da obezbedi bilo kakve dokaze je samo po sebi dokaz da su ranije optuzbe - da su Srbi zaklali 100.000, 10.000 ili 40.000 Albanaca - jednostavno bile ratna propaganda kako bi se opravdali napadi SAD i NATO na suverenu drzavu koju su zeleli da pokore. (Drugim recima, da su to bile lazi…)

  Sve to na stranu, nama je receno da Carica ima novo odelo. Mi kao dobri gradjani NATO necemo se obazirati na njenu neugodnu golotinju. Posto nam je carica dala cifre, mi cemo o ciframa i da raspravljamo.

  Del Ponte je izjavila kako su njeni "islednici" nasli 2.108 leseva u grobnicama na Kosovu.

  Dve hiljade.

  Pa je li to "novi holokaust"? Je li ovo najgori genocid od Hitlerovih vremena?

  Je li zato NATO ubio i ranio hiljade ljudi? Jesu li zato piloti bombardovali bolnice, skole, mostove, fabrike, elektrane, hemijska postrojenja? Jesu li zato bacali kasetne bombe na pijace pazarnim danom? Bombardovali vozove, a zatim bombadovali i ambulantna kola koja su stigla da pokupe "popratnu stetu"? Isterali stotine hiljada Srba, "Cigana", Goranaca, Turaka, Hrvata i ostalih ne-Albanaca iz svojih domova na Kosovu? Udvostrucili siromastvo u Jugoslaviji? Zabranili uvoz ogreva u Jugoslaviju tokom zime? Izazvali Bog-zna-koliko psiholoskog soka milionima dece? Zagadili celu juznu Evropu smrtonosnim hemikalijama iz bombardovanih fabrika I rafinerija?

  Zato?

  Na Kosovo je poslata armija strucnjaka. Imali su najmoderniju tehnologiju. Proveli su pet meseci precesljavajuci Kosovo u morbidnom lovu na nekoliko leseva kako bi opravdali rat NATO. Lideri NATO su vise puta obecavali da ce pronaci mnostvo zrtava u masovnim grobnicama. Obecavali. A sada nam stize izvestaj od glavesine Tribunala licno, Glavnog Tuzitelja Medjunarodnog Tribunala za Bivsu Jugoslaviju, gospodje Karle del Ponte.

  Dve hiljade sto osam leseva.

  Sta se desilo sa ostalih 98.000?

  Delikatno pitanje identiteta

  Uz preptostavku da su njeni islednici zaista nasli 2.108 leseva, Karla del Ponte izbegava da odgovori na dva neugodna pitanja: ko su ti mrtvi ljudi? I ko ih je ubio?

 • Jesu li zrtve NATO?
 • Spanski forenzicari su izvestili da je gotovo polovina od 187 leseva na kojima su izvrsili autopsiju poginulo u NATO bombardovanju zatvora Istok (na Kosovu) Da li su i ostali islednici nasli zrtve NATO bombi?

  Vecina ostalih ljudi koje su Spanci pregledali su bili sahranjeni u pojedinacnim grobovima okrenutim prema Meki, sto je cin postovanja prema islamskoj veri kojoj pripada vecina Albanaca. Da li to ukazuje da su ovi ljudi bili zrtve verskih ili etnickih ubistava? (Vidi Zabelesku #2 na kraju)

  Sedamdeset pet Albanaca u izbeglickoj koloni je razneseno NATO bombama u aprilu. Kao sto se mozda prisecate, NATO je ispocetka poricao incident, zatim objavio postojanje snimka koji je pokazivao pilota kako gadja vozila Vojske Jugoslavije medju izbeglicama, i konacno priznao da takav snimak ne postoji. Jos 75 ljudi je poginulo na spavanju u Korisi, u maju. NATO je opravdao to bombardovanje argumentom da su za to krivi Srbi – morali su da znaju da ce izbeglice biti bombardovane ako ostanu u Korisi, jer su mesta kao Korisa tipicna meta NATO bombi. (Ovo zvuci mentalno poremeceno, ali tacno to je to je izjavio portparol NATO – citirano u clanku Boston Globe-a od 17. maja.)

  Podsecamo vas na ove incidente zato sto ilustruju dve stvari:

  1.  
  2. da su NATO bombe ubijale Albance i
  3.  
  4. da je NATO bio spreman da porice ova ubistva da besmisla.

  Uz toliko odlucno poricanje, moglo bi se posteno predloziti da je NATO ubio mnogo vise Albanaca, za koje mi ne znamo? Koliko su ovih ljudi iskopali strucnjaci del Ponteove kako bi dokazali krivicu Srba? Koliko su Albanaca ubile NATO bombe dok su setali, vozili ili sedeli kod kuce?

  I koliko je Srba ubijeno na isti nacin? Koliko Roma ("Cigana")? Goranaca? Turaka? Koliko je njih medju 2.108 leseva del Ponteove?

  Od pocetka NATO okupacije Kosova, zapadni mediji su izvestili o gotovo stotinu slucajeva pogibija ljudi – mahom dece – od neeksplodiranih kasetnih bombi. Sta je sa ljudima koje je ovo stravicno oruzje pobilo tokom bombardovanja, tokom rata?

  Reporter LA Times-a Pol Votson je bio u Pristini i na Kosovu tokom bombardovanja. Izvestio je da nije video nikakve dokaze srpskih zlocina (A znao je sta da trazi, jer je bio u Ruandi...). Medjutim, Votson jeste video Albance koje su ubile NATO bombe. (Vidi Zabelesku # 3 na kraju)

  Koliko ima, medju navodnih 2.108, jugoslovenskih vojnika poginulih tokom NATO bombardovanja? Koliko ima clanova OVK, koje je NATO bombardovao greskom? Znamo za najmanje dva takva slucaja. U prvom, avion A-10 je mitraljirao selo pod kontrolom OVK blizu albanske granice. U drugom slucaju su avioni NATO greskom bombardovali bazu OVK u samoj Albaniji. Za ove incidente znamo samo zato sto su ih snimile kamere OVK. Koliko je puta NATO bombardovao polozaje OVK unutar Kosova bez prisustva kamera? I koliko se tih zrtava sada potura kao zrtve srpskih zlocina?

  Zvuci li ovo malo neverovatno? Setite se onda izvestaja spanskih forenzicara. Njima su pokazali oko 100 leseva zatvorenika koji su poginuli u NATO bombardovanju istockog zatvora. Predstavljeni su im kao zrtve srpskoh zlocina...

 • Gde su lojalni Albanci koje je OVK "kaznila"?
 • Izvestaci americkog FBI su nasli 200 leseva. Oko 150 je bilo sahranjeno u Kacaniku i Kotlini. Ali, Kacanik i Kotlina su bili centri albanskog otpora OVK, savezniku NATO. Sredinom marta, 162. Brigada OVK pod Komandantom Bardijem, je masakrirala lojalne Albance u Kacaniku i Kotlini. Jesu li ove zrtve NATO medju 200 koje je nasao FBI?

  Isto tako, pocetkom aprila, ljudi komandanta OVK Ramusa Hajredinaja su ubili dvanaest albanskih seljana kod Peci. Koliko je drugih lojalnih Albanaca, koje je teroristicka OVK ubila u tajnosti, tako pretvoreno u mucenike OVK?

 • Sta je sa Srbima i Romima koje je ubila OVK?
 • Od pocetka vojne okupacije Kosova od strane NATO, desetine hiljada Roma ("Cigana") su postali zrtve terora OVK. Isto se desilo tokom bombardovanja. Niko ne zna koliko Roma je poginulo. A koliko je srpskih civila koje je ubila OVK medju 2.108? Secate li se bombaske kampanje terora koju je OVK sprovodila u decembru ’98 i januaru ’99? Srpski civili su raznoseni bombama dok su pili u pristinskim kafanama. Kao sto je ranije citirani izvestaj Jane's Review naglasio, OVK je vrsila atentate na mnoge obicne sprske civile zato sto je to bila njihova strategija u proteklih 20 meseci. Jesu li i oni medju 2.108?

  Ove zrtve OVK terora su sahranjene po pravoslavnom obicaju. Da li sad broje i njih?

 • Sta je sa clanovima OVK i VJ koji su poginuli u borbi?
 • Mnogo clanova OVK i vojnika VJ je poginulo tokom tzv. "gradjanskog rata" je poceo godinu dana pre i nastavio se tokom NATO napada? (Vidi Zabelesku # 4 na kraju)

  Tokom zime 1998-99, zapadni mediji su cesto izvestavali o 2.000 zrtava "gradjanskog rata" koji je poceo u februaru 1998, na obe strane. U to vreme mi smo tvrdili da je cifra od 2.000 preterana. Da li sada del Ponte broji i te zrtve?

  Prosto receno, del Ponte nije pokazala dokaze o masovnim pokoljima srpskih snaga tokom bobmardovanja NATO. Nije dokazala ama bas nista. Njen izvestaj je jednostavno pokusaj uticaja na javnost jer opravdanje NATO da se rat vodio zbog zlocina – konacno! – vise ne drzi vodu.

  Ostaje nam: NEPRAVEDAN rat

  Po izvestajima organizacija za ljudska prava, NATO bombe su pobile gotovo 2.000 civila u Srbiji, ne racunajuci Kosovo. Koliko ih je poginulo od NATO bombi na samom Kosovu? Niska procena bi bila oko 1.000. Dodajte na to 2.000 van Kosova i dolazimo na rezultat od 3.000 zrtava NATO.

  Pa ko je onda ratni zlocinac?

  Stavise, nakon sto je NATO okupirao Kosovo, vecina nealbanskog zivlja je proterana. Njihova imovina je pokradena. (Ovo se rutinski objavljuje bez ikakvog izraza gnusanja u zapadnim medijima. Izgleda da je svaki zlocin opravdan albanskim besom zbog svih tih desetina hiljada fantomskih albanskih zrtava!) Neprocenjive srpske crkve sirom Kosova su unistene ili obesvecene, ukazujuci na sistematsku kampanju uklanjanja kulturnih korena Kosova. Mnogi preostali ne-Albanci zive u neverovatnim uslovima, zarobljeni u Orahovcu i drugim gradicima na Kosovu, sa verovatnom namerom da budu iskorisceni na sudjenjima Tribunala za "Ratne Zlocine" cim klonu duhom. (Ovo nije preterivanje. Dokazi da je Orahovac fabrika lasnih sudjenja za ratne zlocine su objavljeni ne samo u razgovorima Emperors-clothes sa sest razlicitih ljudi iz Orahovca, vec i nagovesteni u novinskim izvestajima nekih zapadnih medija. Nekoliko tih razgovora vec mezete naci na www.emperors-clothes.com. Drugi, kao i citati iz zapadnih medija, ce biti objavljeni ovog vikenda.)

  Desetog novembra, agencija AP je izvestila kako je oko 400 ljudi, uglavnom Srba i (pretpostavljamo) lojalnih Albanaca, ubijeno na Kosovu od pocetka NATO-OVK okupacije. Ova ubistva su vrlo jasno delo OVK i njenih pristalica. (Vidi Zabelesku # 5 na kraju – drugi izvestaji barataju mnogo vecim ciframa.)

  Da li je ova transformacija Kosova u fasisticki kosmar bila na umu Bila Klintona kad je izjavio da se NATO bori za multi-etnicko, mirno drustvo na Kosovu?

  Jedan spanski sudija je upravo izdao naloge za hapsenje dva bivsa predsednika Argentine i 95 argentinskih oficira, zbog zlocina protiv covecnosti pocinjenih pre mnogo godina. Mozda bi Klinton, Bler, Dzordz Robertson i Madlen Olbrajt trebalo da se drze dalje od Spanije.

  Zabeleska # 1 – Contextualizing Hate: The Hague Tribunal, the Clinton Administration and the Serbs (Kontekst za Mrznju: Haski Sud, Klintonova administracija i Srbi) Rejmonda Kenta, ostra i sistematska analiza Tribunala za Ratne Zlocine ciji je Glavni Tuzilac gospodja del Ponte, nalazi se na http://emperor.vwh.net/misc/kent.htm

  Zabeleska # 2 – Ostatak izvestaja Dzereda Izraela o spanskim forenzicarima, Spanish Experts Shoot NATO In Foot (Spanski Strucnjaci Saplicu NATO) je na http://emperor.vwh.net/articles/jared/sp-comment.htm

  Zabeleska # 3 – Eye-Witness Report from Kosovo during the Bombing (Svedocanstva sa Kosova Tokom Bombardovanja), ratni izvestaji Pola Votsona iz Pristine se nalaze na http://emperor.vwh.net/articles/watson/radioInt.html

  Zabeleska # 4 – Kazemo "takovani gradjanski rat" izmedju OVK i VJ. Mada strani uticaji postoje u gradjanskim ratovima – na primer, Britanija je podrzava americki Jug tokom americkog gradjanskog rata, zbog jakih ekonomskih veza – Kosovo nije u istoj kategoriji. Postoji mnostvo dokaza da su SAD i Nemacka izazvale i ohrabrivale rasisticku mrznju protiv Srba medju kosovskim Albancima; ova kampanja se oslanjala na fasisticki pokret medju Albancima iz Drugog Svetskog Rata (koji je i tada podrzava Nemacka).

  Emperors-clothes radi na istoriji fasizma na Kosovu. U medjuvremenu, mozete naci neke agumente s tim u vezi na A Not-So-Nonviolent Debate on the Nonviolence 'Board' (Ne-tako-nenasilna Diskusija u Forumu Protiv Nasilja) na http://emperor.vwh.net/articles/jared/nonviole.html.

  Takodje ima mnogo dokaza o umesanosti Nemacke u stvaranju Oslobodilacke Vojske Kosova. Vise informacija se nalazi u clanku How Germany backed the KLA (Kako je Nemacka Podrzavala OVK) na http://emperor.vwh.net/news/europ.htm

  Mnogo opsirnija i dobro dokumentovana analiza je The KLA: Grim Origins (OVK: Mracni Koreni) na http://emperor.vwh.net/articles/chuss/kla.html

  Zabeleska # 5 – Srpski izvori su predstavili neoborive dokaze da je broj ubijenih Srba od pocetka NATO-OVK okupacije mnogo veci od izvestaja AP. Pogledajte NATO downplays Kosovo terror (NATO Umanjuje Teror na Kosovu) na http://emperor.vwh.net/news/downplays.htm

  Zabeleska # 6 – Citajte izvestaj generala Mekenzija, Former UN military chief asks: Where have all the bodies gone? (Bivsi vojni komandant UN pita: a gde su lesevi?) na http://emperor.vwh.net/news/mack.htm

  Za ostale clanke Emperors-Clothes.com posetite nas na http://emperors-clothes.com