http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/articles/sh-ritam2.htm

http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/indexsc.htm
[Carevo Novo Odelo]

"OVK" .. RITAM ZLOCIN

Pise: Aleksandar Djaja [11-2-2001]

Evo jedne basne o prijateljstvu:

" U hladno zimsko jutro, iduci seoskim putem, covek nabasa na polusmrznutu pticicu. Zeleci da je spase od sigurne smrti i ugledavsi toplu balegu na putu, covek nezno dohvati pticicu i napravivsi u balegi nesto poput gnezda, spusti pticicu u nju. Sutradan, zagrejavsi se od toplote balege, pticica ozive i pocne da cvrkuce. Medjutim, njen cvrkut zacuje lisica u blizini - te dodje i pojede pticicu!

Naravoucenije: Nije ti svako neprijatelj ko te baci u izmet, niti je svako prijatelj koji iz njega zeli da te izvadi!"

Mi smo, cini se, narod koji je olako neke velike narode proglasio za svoje prijatelje, a neke druge za neprijatelje - ali, iskljucivo na emocionalnoj bazi! Rat na prostorima bivse SFRJ surovo nas je za to kaznio. Sankcije nametnute Srbiji i Jugoslaviji, koje su nas narod dovele na rub opstanka, (ne)delo su nasih "saveznika" iz dva svetska rata: Amerike, Engleske i Francuske. Bombardovanje nase zemlje takodje je suluda ideja o kolektivnom kaznjavanju Srba zaceta u bolesnim umovima u Vasingtonu.

Konacno, nas "saveznik" iz Drugog svetskog rata, SAD, osmislile su, finansiraju i naoruzavaju glavnu polugu za otcepljenje Kosmeta od Jugoslavije, kao i rasparcavanje drzave Srbije - teroristicku vojnu organizaciju, "OVK"!

U aprilu 1998. godine pocela je velika americka politicka i medijska promocija "OVK". Preko svojih strogo kontrolisanih medija Vasington je krenuo u do tada nevidjeno agresivnu kampanju o tome kako na Kosmetu, navodno, bukti pravi rat izmedju "albanskih ustanika" tj. "OVK" i srpske policije i vojske. Pri tom su ti "ustanici"(koji su iz zasede napadali Srbe, ali i Albance) predstavljeni kao neka vrsta romanticne druzine Robina Huda, Kosmet je postao "Servudska suma", a legalni organi vlasti drzave Srbije koja se obracunava sa terorizmom na svojoj teritoriji, "mracne sile zlog serifa iz Notingema". U ovako skrojenoj holivudskoj prici, pojava "Ramba" na kraju bilo je nesto sto se sa sigurnoscu moglo ocekivati!

Sledio je zatim izvestaj tzv. Kontakt grupe, sa sastanka u Rimu, 29. aprila, koji je bio cudna mesavina "delfijskih poruka prorocice Pitije" i halucinacija hipika iz Vudstoka: "Svi clanovi Kontakt grupe su odlucno protiv nezavisnosti za Kosovo....

Kontakt grupa apsolutno odbacuje terorizam kao sredstvo za postizanje politickih promena.... kontakt grupa osudjuje prekomernu upotrebu sile od strane Jugoslovenske armije...(!?) Sto bi narod rekao: Da coveku pamet stane!

Na zalost, takva konfuzija u redovima medjunarodne zajednicei, pod pritiskom Amerike, prakticno nikakve osude terorizma, zlocinackoj "OVK" daje nova krila: poslednji dani leta te iste, '98-e godine donose ono od cega smo svi strepeli - dokaz o masovnoj likvidaciji otetih Srba sa Kosmeta od strane "OVK". I to, kakav dokaz!..

Vise od pola veka nakon propasti nacisticke Nemacke i ustaske Hrvatske, nakon Mathauzena, Dahaua i Jasenovca - siptarski teroristi spaljuju svoje zrtve u krematorijumu!

Da ne postoji televizija, i da elektronska kamera nije to zabelezila - covek gotovo i da ne bi mogao poverovati kako su ovim istim ubicama iz "OVK", par meseci pre ovog stravicnog zlocina, najvisi zvanicnici Stejt departmenta (medju kojima je i "cuveni" Ricard Holbruk), sedeli prekrstenih nogu, izuvenih cipela kao pravi islamski fundamentalisti i, pijuckajuci caj, razgovarali, ko zna o cemu.... Svakako ne o necemu dobrom za Srbe.

Kako se godina primicala kraju, zlocini "OVK" su postajali sve brutalniji... U jednom kaficu u Peci ubijena su sestorica neduznih srpskih mladica. Prethodno je Amerika u Savetu bezbednosti UN-a blokirala usvajanje predsednickog saopstenja kojim bi se, makar i formalno, osudio terorizam "OVK". Sutradan, u vreme sahrane mucki ubijenih mladica, Ibrahim Rugova koji je javno izjavljivao da kontrolise njihove ubice (odnosno, "OVK"!) - umesto u zatvor Haskog tribunala, otputovao je u Strazburg, gde je u Evropskom parlamentu primio - nagradu za mir!?

I odmah, na pocetku 1999. godine, malo selo Racak na Kosovu i Metohiji, postaje vrh ledenog brega satkanog od desetogodisnjih lazi, kleveta i falsifikata koje je "americka medjunarodna zajednica" natovarila na pleca celokupnom srpskom narodu. Optuzujuci srpske policijske snage za nepostojeci masakr nad albanskim civilima u Racku ( iako je vec i tada dobar deo zapadne javnosti sumnjao u verodostojnost njegovog izvestaja), tadasnji sef Verifikatorske misije na Kosmetu, prakticno je narucio bombardovanje NATO-avijacije. Nista nije vredelo sto su vec i tada vodeci francuski listovi, na primer "Mond" i "Figaro" u svojim clancima sugerisali citaocima kako je rec o jos jednoj izreziranoj predstavi "OVK", ciji su pripadnici preko noci pokupili tela svojih poginulih terorista na jedno mesto, a onda im iz blizine pucali u glavu i presvlacili ih iz uniformi u seljacka odela. Nista nije vredelo sto su vec i tada dvojica novinara Asosijeted presa, koji su snimili celu policijsku akciju protiv terorista u Racku, poslali izvestaj koji je bio u potpunoj suprotnosti sa izvestajem Vokerove komisije.

Ne! Srbi su morali da budu bombardovani, a njihovi politicki rukovodioci su morali da budu optuzeni za nepostojece ratne zlocine, jer su SAD namerile da okupiraju celu Jugoslaviju ( sto im, nadam se , cak ni pod novom DOS-ovom vlascu neci poci za rukom!), a da na Kosmetu instaliraju najvecu vojnu bazu u ovom delu sveta. da je to definitivno istina potvrdjuju i sledece cinjenice: iako je danas i zvanicno od strane finskih patologa nepobitno potvrdjeno da u selu Racak nikakvog masakra nije bilo - za bombardovanje Jugoslavije se jos uvek niko nije ni izvinio ( a o ratnoj otsteti da i ne govorimo), sramne optuznice Haskog tribunala protiv bivseg predsednika SRJ i drugih rukovodilaca ne samo da nisu povucene, nego se hajka protiv njih sve vise pojacava, a sto se vojne baze Bondstil kraj Urosevca tice, tamo se uveliko kopaju i betoniraju podzemni silosi za smestaj raketnih projektila! U celoj ovoj prici siptarska "OVK" (koja se, verovatno, i dan danas nalazi na spisku CIA-a kao teroristicka organizacija) samo je obican "pas-doberman" koji se po potrebi pusta s lanca na Srbe, kako na one preostale na Kosmetu, tako i ovih meseci na srpsko stanovnistvo juga Srbije.

S dolaskom KFOR-a na podrucje Kosova i Metohije, od leta 1999., "OVK" je prakticno dobila sasvim odresene ruke da do kraja sprovede etnicko ciscenje Srba sa ovih prostora, centara visevekovne srpske drzavnosti i duhovnosti. Pokolj cetrnaestorice srpskih zetelaca usred njive, kraj njihovih kombajna i traktora, u julu te godine, bio je zloslutni nagovestaj najbrzeg poraza jedne mirovne misije UN-a! Da sve to nije bilo krajnje tragicno po nas narod i zemlju, televizijski snimci na kojima vojnici KFOR-a, obuceni kao bica sa druge planete, patroliraju gradovima Kosmeta, ili, toboze, pretresaju siptarske "crnokosuljase" u uniformama "OVK", trazeci, valjda, skrivene turpijice za nokte - bili bi neoboriva potvrda kao da je rec o savrsenoj parodiji na vojnicke teme: boljoj cak i od kultnog filma "M.A.S.H" Roberta Altmana! Nakljukani NATO-drilom o "dobrim Albancima" i "losim Srbima" oni su se samo trudili da sacuvaju zivu glavu, nemajuci pojma o tome gde se nalaze, a jos manje zasto se tu nalaze. Koliko ce pri tom "losih Srba" da pobiju "dobri Albanci" i horde ubica zvane "OVK" - to je zasigurno bila trecerazredna tema i za sve one politicare i generale sa zapada koji su ih u tu krvavu kosmetsku farsu poslali.

U takvu farsu, razume se, odlicno bila uklopila i potonja inicijativa Komande KFOR-a u Gnjilanu o potrebi prijavljivanja preostalih Srba u tom gradu vojnim vlastima, kako bi dobili posebne nalepnice, kojim ce njihovi stanovi i kuce biti "obelezeni" i "zasticeni" od napada i divljanja terorista iz "OVK".

Nikada jos u istoriji prljavih politickih igara i prljavih ratovanja, jedna teritorija kao sto je Kosmet, nije bila tako temeljito "ociscena" od onih kojima i po bozijim i po ljudskim pravima pripada. Ovoga puta, Amerikanci i Britanci, inace eksperti za uvodjenje "demokratije" putem likvidacije i egzodusa onih kojima je takva "demokratija" namenjena, prevazisli su sami sebe! Ruseci mostove, rafinerije, bolnice, fabrike, pruge, ubijajuci nevine ljude, zene i decu - uz, na silu iznudjen potpis u Kumanovu - otvorili su sirom albansku granicu i pustajuci s lanca ubice "OVK", zapoceli svojevrsnu "sezonu lova" na Srbe!

A kada ih je nakon visemesecnog ubijanja i progona (koje je doskorasnji sef UNMIK-a, Kusner, nazivao "netolerancijom Albanaca"!) ostalo isuvise malo - pojavila se u istoriji vec vidjena i zlokobna zamisao o njihovom "obelezavanju" i pregrupisavanju u "bezbedne zone" - odnosno, u geta! Kao da je na Kosmetu ikada bilo tesko razlikovati srpsku kucu od albanske: srpska je kuca-kuca, dok je albanska - puskarnica!

Tokom septembra pocela je tzv. demilitarizacija "OVK"! Kako su, medjutim, i vrapci na granama znali da je "OVK" tokom tri meseca svog orgijanja po Kosmetu, a pod zastitom sasvim zbunjene i gotovo autisticne vojske, zvane KFOR, samo u Makedoniju prebacila preko 30.000 pusaka, a generalu Dzeksonu predala obicno "staro gvozdje" - mirovnu misiju na Kosmetu zahvatila je odredjena vrsta nervoze. Sta, naime, uraditi sa teroristima koji nece da se razoruzaju, a da se vise ne zovu teroristi? I jos nesto: kako da sluzbenici i sefovi misije KFOR i UNMIK usred najvece blamaze u istoriji postojanja Svetske organizacije UN-a, nekako opstanu tu gde su, te sacuvaju svoja "skromna mirovnjacka primanja" od nekoliko desetina hiljada nemackih maraka mesecno?

Solomonsko resenje je nadjeno: proces demilitarizacije "OVK" zavrsio se u nedelju, 19. septembra.... a vec u ponedeljak, minut posle ponoci, od tih istih kvazidemilitarizovanih siptarskih terorista "OVK" stvoren je Kosovski zastitini korpus!?

Kakav je on zastita bio i ostao, u to smo se do danas, valjda, svi uverili: preko 300.000 Srba i drugog nealbanskog zivlja proterano je sa Kosova i Metohije! Amerika i "OVK" u tome su odigrali presudnu ulogu.

Siptarski terorizam sa prostora Kosova i Metohije u proteklih nekoliko godina pokazivao je zelju da se prelije i na juzne delove Srbije, opstine Presevo, Bujanovac i Medvedju. Nakon septembarskih izbora u Jugoslaviji, "petooktobarske revolucije, a pogotovu nakon pobede DOS-a na izborima za republicki parlament u Srbiji, od 23. decembra 2000. - ovih dana dozivljavamo ubrzanu oruzanu eskalaciju!

Siptarski teroristi Hasima Tacija, dakle, "OVK" (koja nikad nije bila ni raspustena ni razoruzana), ali sada pod imenom tzv. "OVBPM", vec mesecima na ovom delu teritorije Republike Srbije, mirno i spokojno, ni od koga neuznemiravani, kopaju rovove, uspostavljaju sisteme veza, obezbedjuju logistiku i dovlace municiju preko tzv. Kopnene zone bezbednosti, koju, razume se, obezbedjuju - bas americki vojnici iz sastava KFOR-a! Malo je obezbedjuju, a mnogo vise pruzaju kopnenu i vazdusnu helikoptersku podrsku konvojima vojne opreme i naoruzanja, namenjene za ubijanje srpskih policajaca, vojnika i gradjana.

DOS koji drzi vlast na saveznom, republickom i lokalnom nivou, dakle koji je odgovoran za desavanje na svakom pedlju teritorije ove zemlje - jednostavno, ne cini nista da to spreci! Odnosno, cini: redovno obavestava zapadnu javnost i SAD o tome kako se na nasu vojsku i policiju puca, kako siptarski teroristi "OVK_OVBPM" svakodnevno po malo napreduju u dubinu teritorije nase zemlje - ali, kako mi veoma "lukavo" ne nasedamo na takve provokacije grupica "naoruzanih civila" (najnoviji izraz za ubice srpskih policajaca i jednog srpskog vojnika!) - i da na takve provokacije necemo odgovarati pa, taman, i da siptarski teroristi granatama iz minobacaca dosegnu i samo srediste Vlade Srbije u Beogradu!....

Prema teroristima "OVK" koji su nakon odradjenog posla na Kosmetu, pod imenom "OVBPM" krenuli na opstine juzne Srbije, i dalje ka Vranju i Nisu...lideri DOS-a koji cine i Vladu Srbije, kao i njen parlament, ponasaju se kao Petar Pan i njegovi decaci iz zemlje Nedodjije, sto ne zele da porastu! Oni vlast imaju, ali bi zeleli da im probleme resava veliki i mocni tata iz Amerike. Oni bi da lete, ali ne i da ih ujutru, kad sunce otskoci, neko prodrma u krevetu i probudi iz slatkog sna.

Problem je jedino u tome sto je "OVK" isuvise surova banda ubica, a njihov zastitnik s one strane Okeana previse jak i bezobziran u ostvarenju svojih strateskih ciljeva na Balkanu, da bi mu se svojim proklamovanim "lukavstvom" mogle suprostaviti sarolika politicka grupacija likova iz bajke o Petru Panu....!

(februar, 2001.)

***

Carevo Novo Odelo mozete da citate ovde ili na http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/indexsc.htm

Ako zelite da pomognete Carevom Novom Odelu, posaljite nam donaciju preko bezbednog kanala na http://emperor.vwh.net/howyour.html. Vasim donacijama placamo troskove programa koji nam obezbedjuju potrebne informacije. Svaka donacija, mala ili velika, je od velike pomoci.

Cekove mozete da saljete postom na sledecu adresu:

Emperor’s Clothes, P.O. Box 610-321, Newton, MA 02461-0321. (USA)

Hvala.