http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/articles/s-speech2001-10-29a-i.htm

Posaljite ovaj clanak prijateljima

http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/indexsc.htm
[Carevo Novo Odelo]

=======================================
'Imao sam cast da branim svoj narod od terorizma s kojim je Klintonova administracija bila u bliskoj saradnji'
[30. 10 2001]
=======================================

(transkript iz Haga, 29. oktobra 2001, pre podne)

SLOBODAN MILOSEVIC:

Pre svega, ja ne podnosim nikakve podneske ovom sudu zbog toga sto ne priznajem ovaj sud. Ako vi ono sto ja kazem za ovim mikrofonom smatrate podneskom to je vasa stvar.

Drugo, u vezi sa amicus curiae, ja sam shvatio da je vase obrazlozenje kada ste imenovali amicus curiae, da se time da doprinos fer sudjenju ako se uopste u ovakvom jednom ilegalnom postupku moze govoriti o fer sudjenju. Mislim da ste time obogatili zbir novih pojmova, posto sada za situaciju u kojoj dva tima rade za stvar iste strane to moze da se sada nazove haski ferplej, a sto se tice ove poplave novih amandmana i optuznica one ne mogu, ta poplava ne moze da potopi istinu jer istinu znaju milioni ljudi.

Ja sam ovde cuo, kao sto sam cuo i prosli put, zabrinutost za to sto ne citam dokumente iz ove lazne optuznice jer navodno trebalo bi da znam za sta sam optuzen. Zelim da vam kazem da ja dobro znam za sta sam ja optuzen. Optuzen sam zato sto sam na legalan nacin i legitimnim sredstvima, na osnovu prava na samoodbranu koje pripada svakoj naciji branio svoj narod. Imao sam cast da branim svoj narod od zlocinacke agresije koja je na njega izvrsena i da branim svoj narod od terorizma s kojim je Klintonova administracija bila u bliskoj saradnji, sto takodje nece niko moci da porekne.

Istina ne moze da se potopi nikakvom poplavom laznih optuznica. I ja i dalje nemam nameru da se upoznajem sa sadrzinom necega sto je potpuno iskonstruisano i sto je daleko od istine.

A sto se tice polemike koju sam ovde slusao o tome ko je bio nadlezan i da li je neka vlada trebalo da uradi nesto pre neke druge vlade, cudim se da cak i advokat iz Beograda, clan amicus curiae, govori o pitanjima ko je bio nadlezan, a zaboravlja da nijedna vlada nije mogla biti nadlezna da pravi bilo kakve dogovore kojima se krsi Ustav Srbije i kojima se krsi Ustav Jugoslavije.

Meni je drago sto gospoda iz amicus curiae imaju svest da oni ne mogu da govore u moje ime i da ja sa njima nemam nikakve veze.

***

Carevo Novo Odelo mozete da citate ovde ili na http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/indexsc.htm

Ako zelite da pomognete Carevom Novom Odelu, posaljite nam donaciju preko bezbednog kanala na http://www.emperors-clothes.com/howyour.html. Vasim donacijama placamo troskove programa koji nam obezbedjuju potrebne informacije. Svaka donacija, mala ili velika, je od velike pomoci.

Cekove mozete da saljete postom na sledecu adresu:

Emperor’s Clothes, P.O. Box 610-321, Newton, MA 02461-0321. (USA)

Hvala.

http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/indexsc.htm
[Carevo Novo Odelo]