http://emperors-clothes.com/serbo-croatian/articles/s-sinko.htm
Format za stampanje se nalazi na ovoj adresi

http://emperors-clothes.com/serbo-croatian/indexsc.htm 
[Carevo Novo Odelo]

Posaljite ovaj clanak prijateljima!

 

Svi za jednog, jedan za sve:

S leva na desno: vodja terorista OVK Hasim Taci; bivsi UN guverner Kosova, Bernar Kusner; bivsi komandant NATO na Kosovu, general Majkla Dzekson; ratni zlocinac i komandant Kosovskog zastitnog korpusa Agim Ceku; Vesli Klark, bivsi zapovednik napada NATO na Jugoslaviju, a sada jedan od direktora Nacionalne Fondacije za Demokratiju ( NED), u drustvu sa Madlen Olbrajt i Ricardom Holbrukom....

Ma nisu to «pobunjenici», sinko, vec NATO trupe

Dzered Izrael

Carevo Novo Odelo, 16. juna 2001

[Sveza vest! Sinoc smo dobili poziv od jednog od zaposlenih sa skopskog aerodroma. Jedan ruski avion je sleteo, da bi ga zatim okruzili strani vojnici i prisilili ga da poleti bez istovaranje tereta. Javicemo ako dobijemo dalje informacije - CNO.]

Teroristi «Oslobodilacke vojske Kosova» (opa! Trebalo bi da kazem «Narodna oslobodilacka vojska», pa jos da ih zovem «pobunjenici» a ne «teroristi») sada direktno prete Skoplju, glavnom gradu Makedonije.

Zapadni mediji predstavljaju ove ljude kao domace pobunjenike, mada medju njima ima mudzahedina i terorista iz svih krajeva sveta, a ostali su clanovi stare OVK, svezi iz logora za obuku u severnoj Albaniji. (1)

Londonski Sandej Tajms (od 10. juna 2001) pise:

 • Obavestajni izvori su identifikovali 16 nezakonitih granicnih prelaza sa Kosova koje NOV koristi... (nas kurziv).
 • Ako se stvarno radi o makedonskim Albancima koji se bune zbog nepodnosljive diskriminacije i slicnih gluposti, zasto onda dolaze preko «16 nezakonitih granicnih prelaza sa Kosova?»

  Celi clanak, naslovljen «Makedonija na rubu rata», nenamerno podrzava cinjenicu da su neprijatelji Makedonije – uprkos slici o «domacim pobunjenicima» stvorenoj u medijima – u stvari teroristicka ruka NATO, a pogotovo americke vojske. Uostalom, procitajte sami: http://www.sunday-times.co.uk/news/pages/sti/2001/06/10/stifgneeu01001.html? posle naseg komentara:

  Teroristi Ujedinjenih Nacija

  Tajms pise:

 • Albanski komandand Agim Ceku je u martu mobilisao stotine rezervista KZK-a. Oni su potom iscezli u logore za obuku OVK u severnoj Albaniji, a sada se pojavljuju u Makedoniji.
 • KZK su stvorile Ujedinjene Nacije, iliti UNMIK, kako se njihova misija zove na Kosovu. Tim cinom su teroristi OVK jednostavno nagradjeni novim uniformamam i novim imenom. Njihova cud se, dakako, nije promenila.

 • Ubistva, mucenje i iznudjivanje: to su optuzbe protiv Kosovskog zastitnog korpusa Ujedinjenih Nacija koje se navode u poverljivom izvestaju generalnom sekretaru Kofiju Ananu.

  KZK se u dokumentu od 29. februara [2000] optuzuje za «zlocinacke rabote – ubistva, maltretiranje i mucenje, nezakonitu policijsku delatnost, zloupotrebu vlasti, zastrasivanje, krsenje politicike neutralnosti i podsticanje mrznje».

  Korpus od 5000 clanova koje finansiraju clanice UN – ukljucujuci i Veliku Britaniju – ima budzet od 30 miliona funti za pomoc Kosovu. Uspostavljen je kako bi sluzio za «reakciju na prirodne katastrofe»; umesto toga, kazu UN, bavi se ubistvima i mucenjem.

  (Obzerver, London, 12. marta 2000.)

 • Kofi Anan nije porekao postojanje ovog izvestaja, niti je porekao istinitost optuzbi iznesenih u njemu. Ali nije ni raspustio KZK. Sto je najgore, nije nicim kaznio sluzbenike UN koji su ove «ubice, mucitelje i iznjudjivace» ucinili sluzbenicima UN i stavili ih na platni spisak svetske organizacije, samim tim ucinivsi UN saucesnikom u zlocinu.

  A sada te vucibatine iz OVK/KZK napadaju Makedoniju.

  Cak i da UN nisu sluzbeno stvorile KZK, njihova je duznost i obaveza da postuju Povelju UN i sprecavaju agresiju, a ne da unajmljuju teroriste i oblace ih u nove uniforme kako bi agresori izgledali profesionalnije.

  Stavise, rezolucija 1244 Saveta Bezbednosti UN, na osnovu koje UN i NATO okupiraju Kosovo, zahteva od okupacionih snaga da zastite suverenitet Makedonije:

  • OVK i druge naoruzane grupe kosovskih Albanaca [moraju] odmah obustave sve ofanzivne akcije i povinuju se odredbama demilitarizacije...
  • [Savet Bezbednosti UN] osudjuje sve teroristicke akte bilo koje strana, [i potvrdjuje] odlucnost svih drzava clanica da postuju suverenitet i teritorijalni integritet Savezne Republike Jugoslavije i drugih drzava u regionu, sledeci odredbe Helsinskog Sporazuma...
  • [UN i snage bezbednosti pod njihovom komandom na Kosovu ce da obezbede] demilitarizaciju Oslobodilacke vojske Kosova (OVK) i drugih naoruzanih grupa kosovskih Albanaca.

  Procitajte i sami na http://www.nato.int/kosovo/docu/u990610a.htm

  Noc Zivih Mrtvaca

  E sad, «rezerviste» KZK-a je, prema Sandej Tajmsu, mobilisao Agim Ceku.

  Ceku je bio i ostao jedan od vodja OVK, skupa sa Hasimom Tacijem. SAD su Cekua postavile na celo OVK 1999. Za to ga je kvalifikovalo iskustvo u komandi Hrvatske vojske, tokom njenog teroristickog rata protiv srpskih zemljoradnika iz Krajine 1995. Tada je , pod pokroviteljstvom SAD, iz svojih domova proterano preko 250.000 Srba. Mnogi su mucki ubijeni.

  Sa blagoslovom Vasingtona, UN su Cekua stavile na celo KZK.

  KZK je sluzbeno osnovan kao civilna zastita u slucaju elementarnih nepogoda. Kad bi to bilo istina, moglo bi se ocekivati da takvom organizacijom rukovodi inzinjer ili lekar. Ali ako je stvarna svrha KZK-a bila vodjenje teroristickog rata za «Veliku Albaniju», usput kasapeci narode i narodnosti koje SAD smatraju politicki opasnim, onda je najbolji izbor za njenog celnika bez sumnje rasisticki terorista sa vojnim iskustvom. Tu na scenu stupa Agim Ceku, koji je onda u stanju da u martu «mobilise rezerviste» KZK-a.

  «Mobilise?» Zasto?

  Ti «rezervisti» su placeni iz buzdeta UN i NATO. Tesko je, onda, da bi obe organizacije mogle a da ne primete njihovu «mobilizaciju». Logicna bi bila pretpostavka da bi neko upitao Cekua zasto mobilise na stotine ljudi, a na Kosovu nema elementarnih nepogoda. Pogotovo zato sto svi znaju da je Ceku vojni komandant OVK, a da su OVK bila potrebna pojacanja za napad na Makedoniju.

  Misteriozne Mape

  Obratite onda paznju na mape – mape Makedonije, da budem precizniji. Vojne topografske karte, pretpostavljam. Kako kaze Tajms,

 • Neugodnost za Alijansu predstavlja to sto [rezervisti KZK] koriste mape kojima je NATO opremio Kosovski zastitni korpus.
 • Zar nije slatko sto Tajms koristi termin «neugodno», kao da je NATO povredio bonton za stolom. A vi sad gledajte da li je to «neugodno» kao kad neko naruci pogresno vino uz ribu, ili kad nekoga uhvate kako bezi sa praznim mitraljezom nakon krvavog obracuna cikaskih gangster.

  Posto je NATO obezbedio mape koje OVK koristi za svoju agresiju, mozemo da pretpostavimo kako su u pitanju veoma detaljne mape sa topografskim podacima, jasno obelezenim putevima i znacajnim objektima.

  Makedonija je suverena drzava, koja nije pod kontrolom ni UN ni NATO. KZK nema nikakvog valjanog razloga da kroci nogom na makedonsku teritoriju. Na kraju krajeva, KZK sluzbeno i nije vojna formacija.

  Kad se sve to sabere, pitamo se, zasto je onda NATO snabdeo KZK detaljnim vojnim mapama Makedonije?

  Izlet u Severnoj Albaniji

  U clanku se jos spominje i da su posle «mobilizacije», rezervisti KZK-a «iscezli u logore za obuku OVK u severnoj Albaniji». Sigurno da bi UN i NATO, koji sluzbeno drze KZK pod kontrolom, primetili ovakakv masovni nestanak svojih zaposlenih.

  Ovi radnici UN su «iscezli» u logore za obuku u severnoj Albaniji kako bi se tamo pripremili za rat protiv Makedonije. Kao prvo, to definitivno narusava suverenitet Albanije. Nadalje, obuka radnika UN da vrse agresiju na Makedoniju krsi ne samo Helsinski sporazum, vec i mandat UN i NATO za okupaciju Kosova, pozebno onaj deo o zastiti «suvereniteta i teritorijalnog integriteta Savezne Republike Jugoslavije i drugih drzava u regionu...» (Rezolucija 1244)

  NATO, dakako, nije unistio logore i uhapsio na stotine zlocinaca KZK i njihovih instruktora. A nije da nije mogao. Logori nisu tako tajni. Pitajte samo oficire NATO koji, sudeci po izvestajima, nastavljaju da obucavaju OVK bas kao sto su to radili pre dve godine:

 • Izvestaj iz Krume u severnoj Albaniji ukazuje da se vode pregovori o dugorocnom programu obuke sa bivsim oficirima americke vojske koji rade u regionu sa polu-zvanicnim blagoslovom Pentagona. Placenici su identifikovani kao clanovi kompanije MPRI [Military and Professional Resources International]. Telegraf takodje tvrdi da birtanske specijalne jedinice SAS koriste dva logora u blizini Tirane, glavnog grada Albanije, i jos jedan na granici sa Kosovom kako bi oficirima OVK pruzili obuku u prikupljanju informacija o srpskim polozajima. OVK i SAS – unutar samog Kosova i u izvidnicama koje krecu iz Albanije – koriste satelite i mobilne telefone kako bi obavestili NATO o polozajima srpskih ciljeva. (UPI, 18. aprila 1999.)
 • Ili ovo:

 • KFOR je doveden u neugodan polozaj kada se saznalo da su dva komandanta sa Kosova koji predvode ofanzivu Albanaca bili na obuci kod birtanskih specijalaca i padobranskih jedinica u vreme kada je NATO blisko saradjivao sa bivsom OVK [CNO: Da su saradjivali imalo blize, decu bi izrodili!]

  Bivsi clan specijalnih jedinica jedne evropske zemlje, koji se borio sa OVK tokom rata na Kosovu, kaze da komandant po imenu Bilal organizuje dotok ljudi i oruzja u Makedoniju, a da iskusni komandant OVK Adem Bajrami pomaze u rukovodjenju napadom na Tetovo. Obojicu su obucavali britanski oficiri u tajnim logorima u blizini Bajram Curija u severnoj Albaniji, tokom 1998 i 1999.

  (Sandej Tajms, London, 18. marta 2001 – nas kurziv)

 • Jeste li primetili da opet spominju kako im je bilo «neugodno». Stvarno, nema nista neugodnije nego kad komsiluk sazna da podrzavas teroriste...

 • «Specijalci iz zapadnih zemalja jos uvek vrse obuku gerilaca, kao rezultat politike koja je bila na snazi pre promene vlasti u Jugoslaviji.» (BBC, 29. januara 2001.)
 • Ako im je toliko neugodno, zasto onda ne prestanu sa obukom?

  «Pa sta ti mislis, da smo mi ovde vojska?»

  Ranije sam citirao iz Sandej Tajmsa da je NATO identifikovao 16 ilegalnih prelaza izmedju Makedonije i Kosova. Sve je to divno i krasno, ali ako NATO zna za postojanje tih prelaza, zasto ih onda ne zatvori? Bilo bi jos bolje kad bi se NATO ponasao u skladu sa svojim obavezama iz Rezolucije 1244 i pravilima rata koja se odnose na okupacione snage, i postavio zasede za teroriste pre nego sto udju u Makedoniju.

 • Vojni komandant je odgovoran ne samo za zlocine pocinjene prilikom sprovodjenja njegovih naredjenja, vec je «takodje odgovoran ako zna, ili bi trebalo da zna... da su jedinice ili druga lica pod njegovom kontrolom pocinile – ili se spremaju da pocine – ratne zlocine, i uprkos tome ne preduzme neophodne i razumne mere da osigura postovanje zakona ili kazni prekrsioce».

  ( Iz knjige Nirnberg i Vijetnam: Americka Tragedija [1970] Telforda Tejlora, americkog advokata u Nirnberskom procesu, na stranici 58. Teljor citira prirucnik americke vojske FM 27-10, «Zakoni Kopnenog Rata» iz 1956, str. 178.)

 • NATO se sablaznjava od same pomisli da bi morao da se ponasa tako autokratski. Ali sta da se prica – cak i ako NATO uhapsi nekoliko terorista, iz iskustva znamo da ih uvek vrlo brzo pusti.

  Doduse, ideja da bi NATO trebalo da zaustavi OVK na makedonskoj granici je pomalo apsurdna, posto NATO vec godinama obucava OVK; posto su UN dale OVK sluzbeni status, uniforme, plate i iskusnog etnickog cistaca za vodju; i, da ne zaboravimo, posto im je NATO dao detaljne vojne mape. Kao sto bi to Madlen Olbrajt rekla, «Sta ce nam ova velika teroristicka vojska ako je ne koristimo?»

  Nemojte da se ljutite, mogao bi neko da nastrada...

  U Tajmsovom clanku se jos kaze:

 • Koaliciona vlada Makedonije je bila blizu proglasenja ratnog stanja nakon sto je pet vojnika makedonske armije poginulo u zasedi proslog utorka. Predsednik Boris Trajkovski je, medjutim, poslusao apele Evropske Unije za mir.
 • Americki «diplomata» i visoki funkcioner OEBS-a Robert Frovik je uhvacen na delu pre par nedelja, dok je dogovarao stratesku saradnju izmedju politickih vodja makedonskih Albanaca i vodja kosovskih Albanaca, medju kojima su bili teroristi Taci i Haredinaj. Posle toga su mnogi rekli kako su evropski lideri bili ljuti na SAD, kako su SAD napravile gresku u koracima, ili da su posrnule. Neki su cak rekli da SAD tonu u zivo blato, posto je njihova politika u tako velikom raskoraku sa Evropom, i tome slicno.

  Ali, kako to SAD uvek «posrce» u istom pravcu? I kada vec tone u zivo blato – sto podrazumeva manjak kontrole nad dogadjajima – kako to da uvek «tone» na isti nacin, i veoma energicno?

  Isti ti kriticari sadasnje americke politike su govorili da je americka politika na Balkanu kreacija predsednika Klintona, i da ce se stvari promeniti ako Bus bude izabran. Stvari se jesu promenile – nagore, bas kao sto su svakog meseca tokom Klintonove vladavine bivale sve gore i gore. Zar to ne navodi na zakljucak da je ovde rec o strategiji koja se ne obazire ko je na vlasti?

  Neki analiticari kao dokaz zabune u americkim redovima navode da americki funkcioneri u javnosti jedno govore, a u tajnosti drugo rade. To, medjutim, nije zabuna, vec normalna, svakodnevna praksa u americkoj politici. Sve sto to dokazuje je da Vasington javno osudjuje OVK, dok je tajno pujda na Makedoniju.

  Mislim, cak ni ovi lideri ne mogu bas da kazu americkom narodu, «Eto, mi podrzavamo teroriste,» zar ne?

  O razlazu izmedju Evropljana i Vasingtona se govori vec dve godine, pa nikom nista. Ali kako ti evropski lideri konkretno ispolavaju svoje razlike sa Amerikom? Dok SAD salju OVK da terorise Makedoniju - = usput terorisuci lokalno albansko stanovnistvo kako bi se «dobrovoljno» pridruzilo OVK (ili KZK, ili NOV, kako vam drago), Evropa «poziva na mir».

  Taman posla da ja nisam za mir. Mir je divna stvar. Ali sta prakticno znace pozivi na mir kada teroristicke banda vrse invaziju Makedonije?

  Posto OVK pokusava da ubedi Albance u Makedoniji da je jaca od makedonske armije tako sto ubija sve Albance lojalne Makedoniji, reci da Makedonci moraju da se suzdrze je isto kao i reci im da izgube rat.

  Ovakvi saveti takodje pomazu da SAD i OVK poprave svoj imidz u svetu. Britanski casopis «Dzej's Defens Rivju [Jane's Defense Review], je ovako opisao propagandnu strategiju OVK tokom sukoba na Kosovu od februara 1998. do februara 1999. godine:

 • [OVK se bavi] terorisanjem i ubistvima kosovskih Srba – kako sluzbenika vlade tako i civila. U ovo spadaju snajperski napadi, otmice i premlacivanja Srba is kola nasred drumova, i pritisak da se odsele iz svojih kuca. Jedan od takvih incidenata je bilo i ubistvo policajca Milana Jovica u Podujevu, vecinskom albanskom gradicu oko 40km severno of Pristine, kojeg su automatskim oruzjem ubila maskirana lica 21. decembra. Ovakva taktika UCK je prozivela dvostruki rezultat – isterivanje Srba iz pokrajine i provociranje srpske policije da uzvrati napade i time izazove kritiku posmatraca OEBS-a.

  (Jane's, 1. februara 1999.)

 • Drugim recima, vodjen je politicki rat. Cilj je bio ne vojna pobeda, vec da se zrtva predstavi kao agresor. Kako bi ovaj pristup imao uspeha, OEBS i Evropa moraju da aktivno saradjuju – dakle, da apeluju na Makedonce da ne cine nista i da «pregovaraju o legitimnim zalbama Albanaca». Time Evropa daje verodostojnost lazima da se teroristi samo brane od represije.

  Jedan od potpisnika Peticije za oslobadjanje Slobodana Milosevica je komentarisao:

 • "potpisujem ovo zato sto je g. Milosevic uradio samo ono sto bi se moralo ocekivati od svakog sefa drzave"

  [Peticija se nalazi na http://emperors-clothes.com/petition/petition.htm , a komentari potpisnika na http://emperors-clothes.com/petition/states.htm ]

 • Sta to, dakle, bilo koji sef drzave ima obavezu da uradi kada mu u zemlju upadne teroristicka armija koju finansira Velika Sila sa namerom da mu unisti zemlju? Tajms pise kako se u Makedoniji nalazi skoro 2000 terorista, . Za zemlju od dva miliona stanovnika, to je jedan terorista na svakih hiljadu.

  Sta bi Francuska uradila kada bi je napala teroristicka vojska? Sta bi Nemacka uradila kada bi je napali teroristi u istim proporcijama – nekih 82.000?

  U SAD zivi oko 273 miliona ljudi. Po istom arsinu, sta bi Vasington uradio kada bi zemlju napala armija od 273.000 terorista? Da li bi se SAD mozda «suzdrzale»?

  Dobar lekar ima obavezu da koriscenjem medicinske tehnologije unisti smrtonosnu bolest koja preti organizmu pacijenta, ili da se suoci sa povredom svog zaveta i izbacivanjem iz profesije. Na isti nacin, sef drzave mora da upotrebi snage bezbednosti kako bi unistio teroristickog agresora, ili ce postati izdajnik.

  Savetujuci Makedoniji da ne reaguje na kugu, Evropa igra ulogu licemernog i laznog prijatelja. Dok njen partner, SAD, huskaju svog psa-ubicu (OVK) da rastrgne Makedoniju, Evropa govori Skoplju: «Smirite se. Mozemo o ovome da razgovaramo. Ipak ste se vi ponasali okrutno prema tom psu. Ako mu ne date neki ustupak, mozda ce da vas ugrize».

  Tako se trude da demoralisu policiju, vojsku i obicne gradjane; hoce da ih ubede kako je ceo svet protiv njih, kako je svaki otpor beznadezan. Ovakav pristup samo ohrabruje besnog psa.

  Sta je onda Boris Trajkovski, koji slusa evropske apele za mir i koji se ponasa kao da i na strani terorista ima pravde? Trajkovski i njegova vlada se trude svim silama da rade sve sto im Evropa kaze, ali ne bi da se zamere narodu – pa onda govore i rade razlicite stvari.

  Da bi pobedila i opstala, Makedonija mora da:

  1. Smeni predsednika Trajkovskog i njegove saucesnike;
  2. Istera iz zemlje zapadne nevladine organizacije, raznorazne «cuvare ljudskih prava», OEBS i americke vojne savetnike, kako sluzbene tako i privatne;
  3. Usvoji vanredno stanje kako bi odbranila suverenitet zemlje i osigurala bezbednost svih svojih gradjana;
  4. Uhapsi i zatvori vodece izdajnike i petokolonase;
  5. Pod hitno zatrazi iskusne dobrovoljce iz zemalja sa slicnim iskustvom (pogotovo svoje slavenske sabrace, koja su na kraju krajeva i konacna meta ekspanzije NATO na Balkanu).

  Drugim recima, Makedonija mora da se ponasa kao da je u ratu, kao da joj od ishoda tog rata zavisi goli opstanak. Jer upravo o tome i jeste rec.

  Sada nije vreme da se pregovara ni o kakvim zahtevima. OVK se nije «pobunila» kao odgovor na neke izmisljene nepravde. Njen napad je jednostavno agresija, po narednjenu americkog politickog aparata. Ali SAD nece da intervenisu direktno. To bi ih kostalo, kako politicki tako i vojno. Prema tome, mora se uciniti sve da se zaustavi besni pas, OVK, pa ce onda i vlasnik da odustane.

  Vasingon Dobro Zna Sta Radi

  Politika SAD prema Balkanu je vrlo opasna, ali nije ni po cemu tajnovita. Uopsteno govoreci, vrlo je lako predvideti. Nije zasnovana na hirovima predsednika, bez obzira jesu li oni «liberali» ili «konzervativci». Jeste, medjutim, zasnovana na sirokom konsenzusu medju finansijerima koji stvarno upravljaju Amerikom – tzv. «Vol Stritom», da je sada vreme da SAD postanu gospodar celog sveta. Kljuc za gospodarenje svetom je bukvalno unistenje bivseg SSSR-a, koji bi se razbio na osiromasene, zaracene protektorate pod kontrolom SAD i EU.

  Na ovaj nacin bi americka elita postigla dva cilja. Kao prvo, bila bi u stanju da eksploatise prirodna bogatstva bivseg SSSR-a kad god joj se prohte. Drugo, obezbedila bi da se stari neprijatelj – SSSR – nikada vise ne digne na noge i uputu izazov tiraniji SAD.

  A ako SAD uspeju da ovu ogromnu teritoriju pretvore u ropsku koloniju, onda ce biti lakse – mnogo lakse – da se isto to nametne Kini. I onda je igra gotova.

  Naravno, narodi bivseg SSSR-a nemaju nameru da se dobrovoljno predaju u ropstvo. Deset godina «pomoci» sa Zapada ih je dobro naucilo sta Vasington stvarno namerava.

  Zato SAD pokusavaju da okruze bivsi SSSR vazalnim drzavama, vojnim bazama i neprijateljski nastrojenim rezimima. Kako bi postigao taj cilj, Vasington mora da uspostavi kontrolu nad razorenim Balkanom, na kome moraju da se oslabe ili uniste sile koje se protive stranoj dominaciji i americkom «Drang nach Osten» - Slaveni i Grci. Onda bi americko Svetsko Carstvo moglo da krene u «rat niskog intenziteta» protiv Rusije i ostalih zemalja bivseg SSSR-a.

  Albanski Teroristi Su Marionete

  Pokret za Veliku Albaniju se cesto predstavlja kao jaka, nezavisna sila. To nije tacno. Vasington je naprosto iskoristio neke odlike albanskog mentaliteta, kulture i nedavne istorije kako bi iskoristio Albance kao vazalnu vojsku i faktor nestabilnosti na Balkanu, koji bi tako doprineo ostvarenju americke strategije.

  Naravno, radi se o patrijarhalnoj plemenskoj strukturi drustva, tradiciji krvne osvete, prisustvu snazne rasisticke mrznje prema Slavenima [Makedoncima i Srbima] i istorije sluzenja nemackim i italijanskim okupatorima tokom 2. svetskog rata. (2)

  Nacin na koji su Vasington i OVK izmanipulisali albansku kulturu kako bi preobratili vecinu Albanaca na Kosovu na svoju stranu je vec opisan u clanku «Zasto su Albanci pobegli sa Kosova?», i u malo kracem argumentu u «Sta se krije iza stategije OVK?» (vidi beleske 3 i 4). Albanski narod ce skupo da plati za zlocine OVK i onih koji poveruju u njen mit o albanskom «Trecem Rajhu».

  Uspesna borba protiv strategije SAD i OVK je teska, ali ustupci definitivno nosu pravi nacin. OVK porucuje Albancima, «Pridruzite nam se, ili vam nema zivota». Ako makedonska vlada pokaze slabost, onda ovakve pretnje OVK dobijaju na znacaju.

  Nesto i za kraj...

  Tajms kaze:

 • «Imaju dovoljno novca i dobro oruzje,» kaze jedan savetnik NATO [za OVK] «Mi se, medjutim, nadamo da ce biti razumni i da nece pucati na makedonske helikoptere».
 • NATO se nada da ce njegovo cudoviste, OVK, biti «razumno».

  Zar vas to jednostavno ne zatrpava poverenjem?

  Znaci, dok NATO sedi na terasi, pevusi i pijucka hladnu limunadu, njihove strucne ubice gamizu nadomak Skoplja.

  «Dame i gospodo, molimo vas da ostane na svojim mestima. Ponavljam, ostanite mirni. Operacija je u toku.»

  Dzered Izrael

  Dodatne Informacije

  1. Cecenski separatisti ratuju u Makedoniji
   ( http://emperors-clothes.com/cos/chechen.htm )
  2. Koreni Kosovskog Fasizma
   ( http://emperors-clothes.com/serbo-croatian/articles/zlocinci.htm#a )
  3. Zasto su Albanci bezali tokom bombardovanja?
   ( http://emperors-clothes.com/interviews/keys.htm )
  4. Sta se krije iza strategije OVK?
   ( http://emperors-clothes.com/interviews/strategy.htm )

  ***

  Carevo Novo Odelo mozete da citate ovde ili na
  http://emperors-clothes.com/serbo-croatian/indexsc.htm
  Ako zelite da
  pomognete Carevom Novom Odelu, posaljite nam donaciju preko bezbednog kanala na http://www.emperors-clothes.com/howyour.html  Vasim donacijama placamo troskove programa koji nam obezbedjuju potrebne informacije. Svaka donacija, mala ili velika, je od velike pomoci.

  Cekove mozete da saljete postom na sledecu adresu:

  Emperor’s Clothes, P.O. Box 610-321, Newton, MA 02461-0321. (USA)

  Hvala.

  http://emperors-clothes.com/serbo-croatian/indexsc.htm [Carevo Novo Odelo]