http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/articles/s-krive.htm
Format za stampanje se nalazi na ovoj adresi

http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/indexsc.htm
[Carevo Novo Odelo]

OVK Napada - Mediji Krive...Milosevica?
Pise: Dzared Izrael (5. mart 2001)

Zapadni mediji nas pripremaju za jos jedan teroristicki rat, koji NATO nece moci da spreci mada istovremeno obucava teroriste.

 • "Specijaci iz zapadnih zemalja jos uvek obucavaju gerilce, kao rezultat politike koja je bila na snazi pre promene rezima u Jugoslaviji." (BBC, 29. januar, 2001) (1)
 • Gore spomenuti 'gerilci' su pripadnici Oslobodilacke Vojske Kosova (OVK). Secate se OVK? Njih je NATO doveo na vlast na Kosovu u junu 1999, nakon cega su ubili ili proterali skoro sve Srbe, 'Cigane', Jevreje i Muslimane.

  Bil Klinton i Dzordz Bus (Mladji) su prijatelji OVK, a americki senator Dzozef Liberman je izjavio:

 • "SAD i Oslobodilacka Vojska Kosova se zalazu za iste ljudske vrednosti i principe... Borba za OVK je borba za ljudska prava i americke vrednosti." ('Vasington Post' 28. april 1999)
 • OVK, danas postoji pod razlicitim imenima; vise nego jednom je 'rasformirana', mada i dalje zapocinje teroristicke ratove.

  Osim invazije juzne Srbije, koja je pocela pre godinu dana, OVK trenutno napada i drzavu poznatu kao 'Bivsa Jugoslovenska Republika Makedonija' (mi cemo je zvati, 'Bivsa Makedonija'.)

  Ta potpuna razoruzana OVK – ili kako se vec zove ovih dana – poseduje tesko oruzje, a NATO helikopteri je stite iz vazduha. (2)

  MEDIJI NAS PRIPREMAJU ZA RAT

  Mas-mediji nas pripremaju za nove teroristicke ratove tako sto nas mariniraju u glupostima.

  Uzmite na primer clanak koji ss pojavio 24. februara u londonskom Dejli Telegrafu. U tekstu clanka se opisuju teroristicki napadi OVK. Ali naslov glasi:

 • "NOVA PRETNJA NATO TRUPAMA NA BALKANU"
 • Molim? Da li to neko preti NATO-u? Ne, to nije slucaj, ma koliko NATO to zasluzio.

  Svrha ovakvog naslova je da citaocima nametne odgovarajucu perspektivu, pre nego sto objavi vesti da NATO-ov novi mezimac, OVK, ponovo napada Srbiju i bivsu Makedoniju.

  Citaoci moraju da budu usmereni sto dalje od neprihvatljivih, mada savrseno logicnih zakljucaka, kao na primer da su misija Ujedinjenih Nacija, koja je od OVK napravila oficijelni 'Kosovski Zastitni Korpus', i NATO, koji obucava teroriste koji napadaju Srbiju i Bivsu Makedoniju, mozda izvor ovih napada. A ne, ne, ne, kaze naslov, ovi napadi su pretnja NATO-u, i tako nas nezno usmerava sto dalje od jeretickih razmisljanja.

  Pogledajte sada prvu recenicu iz clanka:

  • "Rat za Kosovo je vodjen kako bi se porazio Slobodan Milosevic i njegov san o 'Velikoj Srbiji'."

  Neverovatno. Ovaj clanak se navodno bavi teroristickim napadima. Novinski izvestaji bi trebalo da pocinju odgovorima na jednostavna pitanja: ko, sta, gde, kada i zasto.

  Da li je Milosevic prosle noci izvrsio teroristicke napade na bivsu jugoslovensku republiku Makedoniju ili juznu Srbiju?

  Otpocinjuci ovakvom recenicom, Telegraf priziva sve nase uspomene na antisrpske izvestaje iz proslosti. Utisak koji stvara je da sta god se sada desi vodi poreklo od Milosevica. Ovo je vazno iz dva razloga. Prvo, koncept da Milosevic nije mogao da vrsi zlocine – tj. Vodi borbu za 'Veliku Srbiju' – bez podrske naroda. Dakle, ova racenica je napad na celi srpski narod i njegov otpor NATO-u. Drugo, NATO i njegovi saveznici u Beogradu pokusavaju da izgrade podrsku javnosti za Milosevicevo hapsenje. Njihova namera je da organizuju sudjenje na kome bi se pokazalo da je NATO delovao opravdano, a da su Srbi stvarni krivci za raspad Jugoslavije.

  Istovremeno, ova recenica naglasava da je NATO bio u pravu. Da nije bombardovao Jugoslaviju i okupirao Kosovo, ne bi "porazio Slobodana Milosevica i njegov san o 'Velikoj Srbiji'."

  Kao i naslov, prva recenica ima zadatak da nas postavi u zeljenu perspektivu, gde NATO budno pazi na nagovestaje novih snova o srpskom ekspanzionizmu.

  Samo malo! Da li Telegraf ozbiljno tvrdi da je NATO bombardovao Jugoslaviju kako bi sprecio neki Milosevicev san? Ili je mozda taj san dobio svoje olicenje na zemlji? Da li je mozda Milosevic pokusao da prosiri Srbiju na Kosovo?

  To mozda i jeste namera, ali previdja jednu znacajnu cinjenicu. U trenutku kad je NATO napao, Kosovo je bilo pokrajina Srbije. Tacnije receno, Kosovo je bilo medjunarodno priznato kao deo Srbije jos od 1. svetskog rata. Kosovo je srce Srbije. Reci da se Srbija siri na Kosovo bi bilo ravno tvrdnji da Njujork osvaja Menhetn.

  Ove gluposti o 'Velikoj Srbiji' nam zapadni mediji, politicari i profesori serviraju vec deset godina. Koriste tu teoriju da objasne svaki rat u Jugoslaviji. Ali uprkos svom Milosevicevom ekspanzionistickom sanjarenju, Srbija nije osvojila ni pedlja zemlje. Doduse, vise od milion Srba i drugih pobornika Jugoslavije je oterano iz svojih domova u drugome delovima Jugoslavije (kao oni zemljoradnici koji su ziveli u Bosni). Ove izbeglice, vecinom ali ne iskljucivo Srbi, sada zive u Srbiji.

  "U ODBRANI FEDERACIJE "

  Jugoslavija, predvodjena Srbijom, je tokom 1990-ih vodila odbrambeni rat, odupiruci se separatistima koji su napadali jugoslovensku armiju i proterivali srbe i druge nepozeljne narode sa teritorije na koju su polagali pravo. Dva najbolja primera su Krajina (odakle su hrvatski fasisti pod americkim vodstvom oterali 200.000 Srba sredinom 1995.) i Kosovo (odakle je 350.000 proterano posle NATO okupacije u junu 1999.).

  Cilj separatista je bio da odvoje delove Jugoslavije i uspostave drzavice pod dominacijom SAD i Nemacke. Srbi su bili na meti zato sto su oni bili malter koji je drzao Jugoslaviju na okupu. Nemacki vrh je ovoga bio svestan skoro sto godina. Nemacka je zato zapocela dva svetska rata napadima na Srbe.

  Tokom 1990-ih, Jugoslavija, predvodjena Srbijom,je u sustini pruzala otpor americko-engleskim i nemackim "snovima o ekspanziji."

  Srbija se nasla u polozaju Severa tokom americkog gradjanskog rata. (7) Sever se borio da spreci drzave Juga da osnuju robovlasnicku drzavu pod britanskom dominacijom, a Srbija se borila da spreci delove Jugoslavije da osnuju etnicki ciste drzavice pod dominacijom Zapada.

  Zapadni politicari i mas-mediji optuzuju Srbiju za destabilizaciju Balkana. Njihov cinizam je bez premca. Svako ko iole poznaje evropsku istoriju moze da vam kaze da je postojanje ujedinjene drzave juznih Slovena ('Jugoslavije') neophodno za stabilnost Balkana i Rusije. Borba srbije da spreci raspad Jugoslavije na slabe anglo-nemacke neo-kolonije nema nikakve veze sa snovima o 'Velikoj Srbiji'.

  MEDIJSKI MILOSEVIC

  Kako bi ucinili optuzbu o 'Velikoj Srbiji' verodostojnom, mediji su je povezali sa optuzbom da je motiv g. Milosevica bio rasisticka mrznja prema ne-Srbima.

  U tu svrhu, zapadni mediji su izmislili novog, interesantnijeg Milosevica. Tog Milosevica sam susreo gledajuci emisiju na TV-mrezi 'Foks', tokom bombardovanja Jugoslavije. Reporter Foksa je razgovarao sa reporterom Njujork Tajmsa, navodnim 'strucnjakom' za Jugoslaviju, koji je tom prilikom izjavio:

 • "Etnicko ciscenje Kosova, kako bi to rekao Milosevic, je uspelo."
 • Kratko, i potpuno lazno.

  Da je reporter rekao "Milosevic je popularizovao izraz 'etnicko ciscenje' i sproveo ga u delo na Kosovu," to bi i dalje bila laz, ali bi barem bila otvorena laz. Neko bi mogao da pita, "A gde su vam dokazi za to?"

  Ali reporter svoju optuzbu predstavio kao toliko dobro poznatu cinjenicu, da dokazi nisu bili potrebni. Takvo olako laganje je toliko mocno da neobavesteni gledaoci (tj. vecina Amerikanaca) misli: "Dakle, Milosevic je izmislio koncept etnickog ciscenja. Jos jedan razlog da ga vidimo iza resetaka."

  Njujork Tajms je vise puta govorio o Milosevicu kao tvorcu 'etnickog ciscenja'. Na primer, 3. avgusta 1992., vredni srbomrzac Antoni Luis [Anthony Lewis] je napisao kolumnu u Tajmsu, koju su preuzele mnoge druge novine:

 • "Predsednik Bus je uporedio Sadama Huseina sa Hitlerom. Ja sam protiv ovakve analogije, posto ona obezvredjuje Holokaust. Ali ako je vec koristimo, onda bolje pristaje lideru Srba, Slobodanu Milosevicu, tvorcu 'etnickog ciscenja'." (Njujork Tajms, 3. avgust 1992)
 • Carevo Novo Odelo se sluzi programom za pretrazivanje podataka po imenu 'Lexis'. Njime mozemo da za par sekundi nadjemo bilo koji izvestaj svetske stampe u proteklih 20 godina. Ako je nesto objavljeno u medijima, Lexis to onda moze da nadje.

  Videvsi ovo, zapoceo sam opsirnu pretragu clanaka u Njujork Tajmsu. Interesantno je da Tajms nikad nije citirao niti jednu rec Slobodana Milosevica koja bi zagovarala 'etnicko ciscenje'. Niti jednu, nikad.

  Kako je Milosevic mogao da zagovara 'etnicko ciscenje', a da nikad ne kaze ni reci?

  Reporter koga je intervjuisao kanal 'Foks', (kao i g. Luis i desetine drugih) je jednostavno lagao. Da budemo precizniji, nije samo lagao, vec je lagao na nacin osmisljen kako bi gledaoci pomislili da svi osim njih znaju da je optuzba apsolutna istina.

  Sama fraza 'etnicko ciscenje' ima zanimljivu istoriju. Prvi put je upotrebljena u vezi sa Kosovom, tokom ranih 80-ih. Albanski separatisti su tada vodili kampanju terora, proterujuci desetine hiljada Srba sa Kosova. (4) Njujork Tajms je 1982. godine pisao o ovom kosmaru. Izvestac Tajmsa je tada razgovarao sa jugoslovenskim zvanicnikom na Kosovu, covekom albanskog porekla, koji je izjavio:

 • "[Albanski] nacionalisti imaju platformu iz dva dela... prvo da uspostave ono sto zovu etnicki cistu albansku republiku, a onda da je spoje sa Albanijom u Veliku Albaniju." ("Njujork Tajms, 12. juli 1982)
 • Vise podataka o istoriji termina 'etnicko ciscenje' mozete naci u beleski (6) na kraju.

  PA SVAKO TAKO RADI

  Optuzbe protiv g. Milosevica (tj. Srpskih Zlocinaca) dolaze sa svih strana. Liberali i levicari su cesto predvodnici takvih napada. Uzmimo za primer spanskog publicistu po imenu Huan Gojtisolo [Juan Goytisolo], koji sebe vidi kao olicenje tolerancije. Tokom bombardovanja Jugoslavije, Gojtisolo je napisao clanak za londonski Independent, u kome je napao fenomen tolerantno obelezen kao "Virus koji je napao Levicu." Ovaj 'virus' su bili protivnici NATO-vog bombardovanja Srba.

  Uspostavljajuci u prvoj recenici svoj kredibilitet, Gojtisolo nas uverava da "Niko ne prezire bombardovanje vise od mene" (njegov kurziv). Posto je poceo ovakvom ohrabrujucom izjavom, Gojtisolo prelazi na posao - da objasni zasto ne prezire bombardovanje Srbije:

 • "Jos od 1992. je jasno svakome ko je znao za srpsku ultra-nacionalisticku ideologiju, koju je g. Milosevic usvojio, da je etnocid na Kosovu bio neizbezan... Puni mrznje i prezira prema bosanskim Muslimanima i Kosovarskim Albancima, [Milosevicevi pogledi] nisu se bitno razlikovali od anti-semitistickih stavova Nacista." (21. april 1999, londonski Independent)
 • Obratite paznju na cinjenicu da Gojtisolo ne nudi nikakve dokaze za svoju optuzbu da je nad kosovskim Albancima izvrsen etnocid. Umesto toga, ponasa se kao da je taj navodni etnocid opsteprihvacena cinjenica, i usresredjuje se na pitanje zasto se taj etnocid dogodio. Odgovor je, po njemu, g. Milosevic i njegova navodna ideologija mrznje.

  Problem je u tome sto su u vreme kad je Gojtisolo ovo pisao mnogi osporavali optuzbu za etnocid. Dakako, ukoliko etnocida nije bilo, onda rasprave o etnocidnim motivima Srba nemaju bas mnogo smisla.

  Otkad je NATO preuzeo Kosovo u junu 1999, armija sudskih patologa je otisla na Kosovo. Ovi islednici su prekopali pola pokrajine, dok su na brojnim konferencijama za stampu raznorazni portparoli NATO i Tribunala za Ratne Zlocine obecavali da ce se pronaci masovne grobnice sa desecima hiljada zrtava srpskog terora. Na kraju nisu nasli nista – ni masovne grobnice, ni srpske zlocine. Iskopavajuci pojedinacne grobove sirom Kosova, nasli su nesto manje od 3000 leseva. NATO je sam tvrdio da je 2000 ljudi poginulo pre bombardovanja Jugoslavije, dakle pre pocetka navodnog 'etnocida', sto ostavlja jos 1000. Znamo da su stotine ljudi poginule prilikom NATO bombardovanja, a jos stotine u borbama izmedju pripadnika OVK i jugoslovenske armije.

  Nakon najobimnijeg lova na leseve u istoriji, NATO nije nasao niti jedan dokaz da su Srbi masakrirali Albance.

  Optuzbe za etnocid su bile cista izmisljotina. (5)

  Zasto su onda ljudi kao Gojtisolo u stanju da pisu clanke koji pocinju pretpostavkom da je ovakva laz potpuna istina? Zato sto su nas mas-mediji zagusili lavinom izjava, komentara, stravicnih slika i razgovora sa 'zrtvama.' Neprestanim ponavljanjem, ove lazi su uspostavile ideju etnocida kao emocionalnu istinu, koju onda Gojtisolo i njemu slicni mogu da razglabaju bez straha da ce ih neko raskrinkati. Na Srbe je otvorena sezona lova.

  Gojtisolo kaze da je znao da ce se (nepostojeci) etnocid desiti posto je bio dobro upoznat sa Milosevicevom 'ultra-nacionalsitickom' ideologijom, u koju su spadale 'mrznja i prezir prema bosanskim Muslimanima i Kosovarskim Albancima' nalik na 'anti-semitisticke stavove Nacista'.

  Da li je ova idologija, kao i nepostojeci program 'Velike Srbije' bio ogranicen na snove g. Milosevica? Ili je Milosevic mozda svoju strategiju negde zapisao?

  Ako je nije zapisao, kako je onda Gojtisolo mogao da bude 'dobro upoznat' s njom?

  A ako jeste, onda gde? U knjizi, u nekom clanku, u govoru? Da li postoji makar jedan izvestaj koji citira Milosevicevu izjavu punu mrznje prema Muslimanima ili 'Kosovarima'?

  Gojtisolo cuti. Sto je tuzno, posto u svakom intervjuu i govoru koji sam procitao, Milosevic jasno napada nacisticke ideologije i zalaze se za nacionalno bratstvo.

  Moze li biti da Gojtisolo cita izjave koje je u stvari napisao ranije opisani, nepostojeci Medijski Milosevic?

  Da budemo pravedni, u svom clanku u Independentu Gojtisolo zaista citira neke stravicne stvari u korist svoje optuzbe. Prvo citira Generalisimusa Fransiska Franka, fasistickog diktatora Spanije. Zatim Adolfa Hitlera. Onda opet Franka, pa opet Hitleras. I onda Gojtisolo stavlja karte na sto i kaze da je Milosevic isti kao oni!

  Ali to nazalost nema smisla. Kad bi Gojtisolo samo mogao da navede makar jednu rec, jedno0 delo, koje bi ukazalo na 'mrznju i prezir' prema Muslimanima ili 'Kosovarima'.

  Gojtisolo navodi – ama bas nista. Je li moguce da je sve vreme mislio na Franka i Hitlera, ali mu se samo omaklo 'Milosevic'?

  CUVENI GOVOR

  Godinama smo slusalai kako je Milosevic zapoceo kampanju za 'Veliku Srbiju' govorom na Kosovu 1989.

  Ali svi koji spominju taj govor u tom kontekstu nikada ne citiraju njegovu sadrzinu. Tekst govora se nalazi na stranicama Carevog Novog Odela (3). Evo i dva izvoda.

  U prvom, Milosevic govori o nesrpskom stanovnistvu Srbije, u koje spadaju Albanci i muslimani raznih nacionalnosti:

   

 • "U Srbiji nikad nisu ziveli samo Srbi. Danas, vise nego ikad, u njoj zive pripadnici drugih naroda i narodnosti. Ovo nije nedostatak za Srbiju. Istinski sam ubedjen da je ovo prednost... Posebno Socijalizam, progresivno i pravedno demokratsko drustvo, ne sme da dozvoli podele medju ljudima na nacionalnoj i verskoj osnovi. Jedina podela koja moze i sme da bude dozvoljena u socijalizmu je podela izmedju radnika i neradnika, izmedju postenih i nepostenih. Dakle, svi stanovnici Srbije koji zive od svog rada, posteno, postujuci ostale narode i narodnosti, zive u svojoj republici."
 • Po nekim procenama, ovaj Milosevicev govor je culo najmanje milion ljudi na mitingu. Ako je Milosevic nameravao da zapali masu svojim 'snom o Velikoj Srbiji', to je bila savrsena prilika.

 • "Dokle god su visenacionalne zajednice postojale, njihova slaba tacka su bili odnosi izmedju razlicitih naroda. Pretnja je da se jednog dana postavi pitanje jedne nacije koja je ugrozena od strane drugih – a ovo moze da zapocne talas sumnje, optuzbi i netolerancije, talas koji neminovno raste i tesko se zaustavlja. Sve ovo vreme, ta pretnja visi nad nasim glavama kao mac. Unutrasnji i vanjski neprijatelji visenacionalnih zajednica su ovoga svesni, i zato organizuju svoju aktivnost protiv visenacionalnih drustava upravo izazivanjem medjunacionalnih sukoba. U ovom trenutku, mi se u Jugoslaviji ponasamo kao da nikada nismo imali takvo iskustvo, i kao da u nasoj bliskoj i daljoj proslosti nikada nismo iskusili najgoru tragediju medjunacionalnog sukoba koju drustvo moze da iskusi i posle toga prezivi."
 • Klevetanje je obicno veoma uspesno zato sto su normalni ljudi manje-vise posteni i razmisljaju pod pogresnim ali razumljivim utiskom da je i ostatak sveta slican njima. I tako kada poznati i navodno tolerantni pisac (kao Gojtisolo) kaze da je Miloseviceva idologija slicna nacistickoj, ljudi su skloni da pomisle, "Gde ima dima, ima i vatre," – dakle, da u ovim optuzbama ima istine. Jedina istina je da su takve optuzbe gola i obicna laz.

  ZA TO VREME, NA JUGU SRBIJE

  Francuska, jedan od manjih 'spoljasnjih neprijatelja visenacionalnih zajednica', je upravo otkucala dva veca neprijatelja, SAD i Veliku Britaniju, izjavivsi novinarima da:

 • "Zemlje NATO raspravljaju da li da posalju trupe u napetu tampon-zonu na jugu Srbije, ali je Alijansa kategoricki demantovala da je takvo nesto uopste na dnevnom redu. 

  "Porrtparol francuskog minsitarstva, Bernar Valero, izjavio je da je 'Pitanje neophodnosti slanja medjunarodnih snaga u ovu regiju trenutno predmet diskusije medju saveznicima...'

  "Francuski diplomatski izvori tvrde da se povod diskusije bila briga za bezbednost posmatraca EU."  (Rojters, 1. mart 2001.)

 • Secate se juzne Srbije, zar ne? To je jedno od mesta koje OVK, pod jednim od svojih imena, trenutno napada. Nasilje izazvano ovim napadom OVK ce biti izgovor – ukoliko Francuzi govore istinu – da NATO okupira i juznu Srbiju.

  Secate li se OVK? Onih terorista za koje BBC kaze da ih 'zapadne spcijalne jedinice jos vuek obicavaju"? Ali ne brinite, sve je u redu kada Zapad obucava terroriste za koje Senator Liberman kaze da se bore za 'americke vrednosti'. Uostalom, to je sve 'posledica odluka donesenih pre promene rezima u Jugoslaviji.' Drugim recima, kada je Milosevic jos bio na vlasti. Sigurno se secate Milosevica.

  Ne?

  Hajde bre, koliko vec puta moram da vam objasnim, da je to onaj covek koji mrzi sve zivo i uvek sanja o tome kako da napadne tudje zemlje? Zar se ne secate? Ne, ne Bil Klinton! Za Boga miloga, ne Toni Bler! Ne Bus Mladji, ne – Milosevic! On je pokretac nasilja u juznoj Srbiji koje preti nasim momcima. Moramo da tamo posaljemo jos trupa i nekoga dobrano izmlatimo, i stavimo tog tipa u zatvor, gde nece vise moci da preti nasem Nacinu Zivota i – i – i – i...

  Toliko lazi, a toliko malo vremena...

  -- Dzered Izrael, 2. marta 2001.

  Procitajte...

  1) Izvestaj BBC-a koji otkriva sve. Pa dobro, ne bas sve, ali dovoljno: 'Diplomats Admit NATO Backs KLA Invasion of Inner Serbia' na http://emperor.vwh.net/docs/admi.htm.

  2) NATO helikopteri stite invaziju OVK na jugu Srbije: 'Pentagon Dogs'; na http://emperor.vwh.net/articles/tika/dogs.htm

  3) Milosevicev govor na Kosovu 1989 mozete procitati (na Engleskom) na http://emperor.vwh.net/articles/jared/milosaid.html

  4) U clanku "Kosovo: Nightmare with the Best Intentions" dva Amerikanca srpskog porekla pricaju kako je bilo na Kosovu tokom 1970-ih i '80-ih. Procitajte intervju na http://emperor.vwh.net/interviews/tika.htm

  5) Sledeci clanci raskrinkavaju mit o genocidu nad kosovksim Albancima:

  * General Mekenzi je komandovao UN trupama u Bosni. Njegov komentar o izmisljenim masovnim grobnicama, 'Where have all the bodies gone?' mozete procitati na http://emperor.vwh.net/news/mack.htm

  * Izvestaj sa konferencije za stampu koju su spanski patolozi odrzali pre nego sto su napustili Kosovo i kritikovali NATO. 'Spanish experts see no Serbian genocide in Kosovo', pise Pablo Ordaz na http://emperor.vwh.net/analysis/spanish.htm

  * Analizu izjava spanskih patologa, 'Spanish Forensic Experts' Report - A Commentary', mozete naci na http://emperor.vwh.net/articles/jared/sp-comment.htm

  VRATITE SE NA CLANAK

  6) Mnogo moze da se napise o mracnoj istoriji 'etnickog ciscenja'. Termin potice od rasizma albanskih separatista, Hitlerovih sledbenika tokom 2. svetskog rata, koji Srbe, 'Cigane' i Jevreje vide kao prljavstinu – sto objasnjava taj cudni izraz 'etnicki cista albanska republika' (vidi Njujork Tajms od 12. jula 1982; clanak u celosti se nalazi na http://emperor.vwh.net/articles/benworks/1980news.html#BM9)

  Ovaj termin su opazili strucnjanci za propagandni rat koji su savetovali neofasisticke hrvatske separatiste 1991-1992. Na perfidno Orvelovski nacin, portparoli neofasistickih Hrvata su izzjavljivali da je 'etnicko ciscenje' cilj onih istih Srba koje su u to vreme proterivali sa svojih ognjista unutar Hrvatske.

  Na Zapadu je, medjutim, taj izraz bio manje poznat dok ga Bus Stariji nije upotrebio tokom konferencije za stampu 6. avgusta 1992. Tada je objavio znacajno zaostravanje svoje antisrpske politike, navodno kao reakciju na televizijski protram koji je video 20 minuta pre konferencije. Taj program je prikazao slike navodnog (i nepostojeceg) srpskog logora smrti.

  (Carevo Novo Odelo je autor PRESUDE, filma koji dokazuje da su ove slike navodno izmucenih zrtava u logoru smrti u stvari montirane slike iz izbeglickog sabirnog centra. Ako niste videli ovaj film, a zelite da znate istinu, predlazem vam da kupite primerak. Recite nam ako ne mozete da priustite standardnu cenu od $20 i psotarinu. Platite koliko mozete. Detalji na http://emperor.vwh.net/Film/judge.htm )

  Na konferenciji za stampu 6. avgusta 1992., Predsednik Bus [I] je izjavio:

 • "[Srpski] agresori i ekstremisti sprovode politiku – odvratnu politiku – 'etnickog ciscenja'."
 • Tako je Bus [I] javnosti predocio ideju da su lideri Srba tvorci monstruozne politike koja je potekla iz odvratne mrznje prema Srbima, 'crncima Balkana.' Tokom naredne godine, ovo krivljenje zrtve je udarano na sva zvona u hiljadama novinskih clanaka i TV programa, dok nije postalo naprosto nemoguce da se seta kada su prvi put culi da su 'etnicki ciscenje' izmislili bas Srbi, njegove najvece zrtve.

  VRATITE SE NA CLANAK

  7) Procitajte 'Abe Lincoln and Slobodan Milosevic' , ekonomiste Dzuda Vaniskog, na
  http://emperor.vwh.net/analysis/abe.htm

  ***

  Carevo Novo Odelo mozete da citate ovde ili na http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/indexsc.htm

  Ako zelite da pomognete Carevom Novom Odelu, posaljite nam donaciju preko bezbednog kanala na http://www.emperors-clothes.com/howyour.html. Vasim donacijama placamo troskove programa koji nam obezbedjuju potrebne informacije. Svaka donacija, mala ili velika, je od velike pomoci.

  Cekove mozete da saljete postom na sledecu adresu:

  Emperor’s Clothes, P.O. Box 610-321, Newton, MA 02461-0321. (USA)

  Hvala.

  http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/indexsc.htm
  [Carevo Novo Odelo]