URL - http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/articles/s-koji.htm
Engleski prevod ovog clanka je na http://emperor.vwh.net/articles/makara/disgust.htm

Format za stampanje se nalazi na ovoj adresi

Posaljite ovaj clanak prijateljima!

http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/indexsc.htm
[Carevo Novo Odelo]

[Da biste videli fotografije velikih demonstracija nakon kidnapovanja Slobodana Milosevica pogledajte http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/articles/s-pruza.htm ]

Pljacka jedinog bogatstva koji Srbi imaju
Autor: Petar Makara. [8 Juli 2001]

[NAPOMENA CAREVOG NOVOG ODELA: - Petar Makara je rodjen u srpskom gradu Pancevu. Kao jedan od vodecih aktivista Srpske Dijaspore suosnivac je (zajedno sa gospodinom Dusanom C"ukorovim) elektronske stranice www.srpska-mreza.com . (1) Gospodin Makara je, u poslednjih deset godina, ulozio ogromnu energiju boreci se protiv Zapadne kampanje lazi vezanih za istoriju kao i nedavne dogadjaje u Jugoslaviji. Gospodin Makara je bio jedan od onih koji su cenili i podrzavali gospodina Kostunicu. KRAJ NAPOMENE].

Zahvaljujem "Carevom Novom Odelu" na nedavnom clanku "Izdaja Vojislava Kostunice." (2)

Pre vise od sedam godina, poslednjih dana aprila 1994-te, sa manjom grupom bliskih prijatelja posetili smo kancelariju gospodina Vojina Kostunice. Mi Srbi, aktivisti iz Amerike, duboko zabrinuti dogadjajima u Jugoslaviji bili smo zeljni da sretnemo coveka cije smo clanke sa uzivanjem citali i obozavali.

Dok je gospodin Milosevic obecavao nebrojeno puta da ce stititi zaista vitalne interese srpskog naroda ali je u stvari stalno tragao za politickim resenjem krize koju je Zapad izazvao; dok je Milosevic na taj nacin pokusavao da izbegne neizbezan direktan sukob sa svemocnim NATO-om - gospodin Kostunica je kritikovao to oklevanje. On je uvek znalacki objasnjavao kakva prava imaju Srbi - kao narod koji je postavio temelje Jugoslaviji i koji je jos uvek bio lojalan toj multietnickoj drzavi. On je objasnjavao da Srbi imaju pravo i duznost da pomognu sopstvenom narodu koji je 1945-te ostao od Srbije odsecen Titovim vestackim, nedemokratskim granicama. Srbi imaju puno pravo, rekao bi gospodin Kostunica, da brane one prostore gde su, kao vecinsko stanovnistvo, ziveli vekovima.

U svojim izjavama, izgledalo je, gospodin Kostunica je uvek bio u pravu. Nama je zato delovalo da je on osoba koja ne samo poznaje zakone vec i kao osoba koja u dusu razume sopstveni narod.

Na nase iznenadjenje, kada smo usli u njegovu kancelariju, susretosmo coveka koji je izgledao kao susta suprotnost svojim vatrenim izjavama. Pred nama je bio ne samo covek tihe reci i finih manira vec neko ko, uvek sa poluotvorenim ocima, izgleda potpuno iscrpljeno, bezzivotno ili, u najmanju ruku, kao neko ko danima nije oka sklopio.

Kakav je ovo vodja, pomislih. Ali na kraju ko mari kako ko izgleda? Nasa nada je bila da je Kostunica nepokolebiv, principijelan - inelektualac koji lako cita neprijatelja i koji zna jednostavan izlaz iz njegovih zamki. To je bila nasa nada.

Ostavsi potpuno sam da se bori protiv mocnog NATO-a koji je napao na ekonomiju, vlasnistvo i zivote, Srpski narod je ne samo dao neprocenjivi doprinos Covecanstvu pokazavsi pravo lice NATO zlocinaca, vec je u isto vreme propatio deset predugih, teskih godina. Zar je onda cudo sto je toliko Srba polagalo sve svoje nade u Kostunicu bezrezervno verujuci da on nikada nece izdati srpske interese.

Ta nada, poslednja nada - tesko umire.

NATO, a sto je samo novi nadimak za klub bivsih kolonijalista, danas u svojim tajnim organizacijama zaposljava na hiljade psihologa koji su se naoruzali znanjem nakupljenim u toku vekova dok su njihove zemlje pljackale, cistile i unistavale nebrojene narode sirom sveta. Ovi psiholozi sigurno znaju ovu istinu da ta, poslednja nada, ima snagu da paralise zrtvu i to u trenutku kada je jedino akcija prava i jedina sansa da se zlotvor pobedi.

Sokantno kidnapovanje bivseg predsednika jedne suverene drzave i njegovo izrucivanje zaista kriminalnom, kolonijalnom sudu predstavljeno je u Zapadnoj stampi, bez izuzetka, uz obaveznu zastitu njihovog novog kvislinga - Kostunice. U tu svrhu Zapadna stampa je neumorno ponavljala fraze da je kidnapovanje "uradjeno bez znanja Kostunice" ili da je "Kostunica bio protiv ove akcije". U stvari, to je prastari, ko zna koliko puta na Zapadu korisceni metod, da se ostavi izgovor - otstupnica. Ali kao sto je lepo pokazano u predjasnjem clanku "Carevog Novog Odela" gospodin Kostunica nema vise ni izgovora niti otstupnice.

Zapad ima tu bolest da uvek svoje zlocine prvo pokusa da opravda - ozakoni. Tako Hitler nije samo krenuo da unistava sve Jevreje nego je prvo izdao zakon u kome se kaze da je to u redu. U isti takav red neprirodnih, zlocinackih zakona spada i Kostunicina namera da slovom zakona opravda slanje svojih sunarodnika u okrvavljene ruke neprijatelja koji je do juce bombardovao nase mostove, skole, bolnice. Na taj nacin on se drznuo ne samo da izda Srbe vec, uspostavivsi presedan da se sopstveni drzavljanin mora predati mocnom i bogatom neprijatelju - zbog pritisaka ili zbog novca - on je izdao pravo malih naroda na suverenost, na samosvojnost, na razlicitost, na slobodu.

Ne, i nasa poslednja nada da je Kostunica posten covek nakon nedavnih dogadjaja mora da ugasne. Od sada, Kostunicino ime zajedno sa Djindjicevim, to je jasno kao dan, mora da ostane na stranicama nasih knjiga istorije upisano kao najrcnjih izdajnika srpskog naroda.

Zar mi nismo nista naucili iz mucenicke istorije naseg naroda?

Mi Srbi smo mali narod. Kao sto rece srpski pesnik - nasa nesreca je da su nasi preci "sazidali kucu na sred druma". Pre 14 vekova nasi preci su se naselili na sred Balkana; na sred raskrsca i jedinog zemljanog mosta koji spaja centralnu Evropu sa jedne strane sa Azijom i Afrikom sa druge. Od tih davnih vremena svi oni koji su hteli da vladaju svetom hteli su da vladaju prvo Balkanom. Tu su ostrili zube i isprobavali svoje zlocinacke metode velike, "vecne" imperije kao sto su bile Otomanska, Austrougarska, Hitlerov i sada NATO Rajh. Valjda smo do sada naucili da "vecne" imperije - nisu do veka.

Mi smo Srbi mozda malobrojni. Mi nemamo siroke prostore niti daleka, na drugoj strani planete ostrva. Mi smo prilicno siromasni. Nikada nismo skupljali bogatstva, pljackali i porobljavali bliske i niti daleke narode kao sto su to svi narodi NATO-a cinili. Nase jedino bogatstvo je nas ponos - nasa cast koju su nam, uprkos bezbojnih bitaka protiv stranih uljeza kroz vekove i kroz napacene generacije neukaljanu poklonili nasi slavni preci.

Nasi preci nisu nikada grabili zemlje drugih naroda. Nasi preci nisu nikada drugim narodima silom ili zverstvom nametali svoja ubedjenja niti svoj nacin zivljenja. Oni su se borili za slobodu. Za obicno pravo na postojanje. Oni su se borili da mi budemo gospodari svojih sudbina i da nam niko ne namece svoju volju. Kroz nebrojene vekove provedene u borbi protiv gnusnog, nemilosrdnog neprijatelja srpska je cast ostala neokaljana. Nicega u svojoj istoriji Srbi nemaju da se stide. Nicega! I upravo tu gordost, taj ponos, tu cast - to nase jedino bogatsvo - sada NATO i izdajnici kao sto je Kostunica pokusavaju da uniste.

Oni koji hoce da razumeju Srbe prvo moraju da razumeju zasto mi Srbi proslavljamo taj 28 juni, Vidovdan, dan Kosovske Bitke. Oni koji mrze Srbe kazu da smo mi umobolan narod koji proslavlja izgubljenu bitku. U stvari poznata je istorijska cinjenica da sama bitka vojno - nije bila ni pobeda ni poraz. U njoj su poginuli i Srpski Knjaz i Turski Sultan. Mi Srbi ne proslavljamo tu bitku kao pobedu, niti kao poraz. Mi proslavljamo hrabrost, ponos nasih predaka koji izadjose da na bojnom polju susretnu mocnog neprijatelja koji je krenuo na nasu otadzbinu. I nije bilo bitno kolika se sila drznula da nas napadne. Nasi preci, svo plemstvo izaslo je na bojno polje 28-mog juna 1389-te. Skoro svi izginuse. Oni su izasli da brane svoju postojbinu, svoj nacin zivota, svoje porodice, slobodu.

Od tih vremena Srbi cvrsto znaju da - SLOBODA NEMA CENU. Od tih vremena kroz generacije i vekove Srbi su lako ginuli za slobodu. Bolje izgubiti zivot - nego cast, nego dus"u.

Haski "tribunal" nije prvi pokusaj neprijatelja da atakuje ne samo na fizicki zivot Srba - vec i na srpsku cast. Da bi se otpor naroda ugusio i narod porobio uljez zna da mora prvo da slomi ponos u narodu. Bas zato je, i to bas na 28 juni 1914-te, Franc Ferdinand resio da organizuje manevre u Bosni, zemlji koja je tada bila sa vecinskim srpskim zivljem i koju je Austrougarska protivpravno aneksirala pet godina ranije. Ovaj drski akt je bio usmeren da unisti osecanje casti i ponosa u Srbima. Ali Srbi su znali kako da odgovore i kako da svoju cast, svoje jedino bogatstvo odbrane. Ubise drznika. Tako je poceo prvi svetski rat. Srbi su tesko platili to herojstvo da se cast brani. Platili su svoje odbijanje da sopstvene gradjane izruce, kao kriminalce, mocnoj Austrougarskoj imperiji. Svaki drugi ratno sposoban Srbin, muskarac, izgubio je zivot u tome ratu. Svaki drugi. Golgota kroz koju je srpski narod prosao morala bi da bude opisana u svakoj knjizi istorije, bilo gde na svetu. Srpski narod je ne zaleci platio tu cenu - jer sloboda nema cenu.

Kasnije, 1941-ve, Hitler nije imao vremena da ceka 28-mi jun da izdaje svoje ultimatume. Zurilo mu se da napadne Rusiju. Srpski odgovor na ultimatume i na kolebljivost i izdajstvo vlade koja je bila oslabljena hrvatskim secesionistima i fasistima znamo: "Bolje grob - nego rob!" Preko milion Srba je nestalo u drugom svetskom ratu, u borbi protiv hitlerovog Novog Svetskog Poretka.

Da odvratni neprijatelj napadne srpsko osecanje casti i ponosa ne iznenadjuje. Ali da se saka Srba spusti toliko nisko u svojoj izdaji da (za pare!) preda krvavom neprijatelju svoga do nedavno izabranog predsednika - i to bas na 28 jun - to je zaista uzasavajuce. Poruka koju tako upucuju srpskom narodu ostaje kristalno jasna. Ovo izdajstvo tempirano je tako da unisti i poslednje osecanje ponosa u Srbinu. U roblje Srbine! Svi u roblje Novom Svetskom Poretku. Svako ko se iole drznuo da brani slobodu, cast, porodicu, pravo na zivot - zlocinac je.

Ovaj Vidovdan, ovaj 28-mi jun 2001-ve ostace jedan od najcrnjih dana u srpskoj istoriji. Ne znam kako cemo moci ikada ponovo Vidovdan da proslavljamo.

Ovaj 28-mi jun ce ostati zapisan kao jedan od nacrnjih dana ne samo srpske istorije vec istorije celog sveta. Na taj dan poruka je poslata celom covecanstvu, i svakom zivom stvoru, da nista ne moze da se odupre americkom NATO-nacizmu. Ova forma nacizma pokorila je planetu i niko ne moze od nje da se sakrije. Nemocni su cak i predsednici drzava, ljudi koji su ispred sebe imali cele armije. Ova sila brutalnija je i mocnija nego sve prethodne. I dok je americki nacizam pokazao potpuno iste forme sirove, nemilosrdne, ubilacke sile - bas kao sto je to praktikovala nacisticka Nemacka - a sve to smo videli odavno, od Hirosime, do Vijetnama, do Paname, Iraka i sada Jugoslavije - ovo zlo koristi jos jedno mocno orudje - novac! Sto ovaj nacizam ne postigne uranijumskim bombama postici ce placanjem usluga domacih izdajnika. Na taj nacin americki nacizam je dvostruko opasaniji i dvostruko uspesniji od svoga nemackog uzora. Sa lakocom unistava sudbine bezbrojnih naroda sirom sveta.

Kostunica je potonuo toliko nisko u svojoj izdaji da je uspeo da izda ne samo Srbe vec i celo covecanstvo. Sa gnusanjem se sada secam dana kada sam mu stisnuo izdajnicku ruku. Stara poslovica kaze da je djavo najopasniji kada se pretvara da je andjeo. Ali ipak, i na kraju, bar sada - svi znamo ko je Kostunica. Cak i Djindjic, koji se odavno sasvim otvoreno ponasa kao izdajnik zavredjuje vise postovanja nego ovaj koji se pretvarao da je srpski patriota.

-- Petar Makara

Preporucujemo procitajte i:

1) 'NATO je namerno izazvao ekolosku katastrofu u Jugoslaviji' Ovaj clanak koji je napisao profesor Michel Chossudovsky nalazi se na http://emperor.vwh.net/articles/chuss/willful.htm

2) 'Izdaja Vojislava Kostunice,' je na http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/articles/s-ivk.htm

3) 'Mi optuzujemo: Obecanja Vashington's su gnusna laz!' na http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/articles/s-izdaja.htm

***

Carevo Novo Odelo mozete da citate ovde ili na http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/indexsc.htm

Ako zelite da pomognete Carevom Novom Odelu, posaljite nam donaciju preko bezbednog kanala na http://www.emperors-clothes.com/howyour.html. Vasim donacijama placamo troskove programa koji nam obezbedjuju potrebne informacije. Svaka donacija, mala ili velika, je od velike pomoci.

Cekove mozete da saljete postom na sledecu adresu:

Emperor’s Clothes, P.O. Box 610-321, Newton, MA 02461-0321. (USA)

Hvala.

http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/indexsc.htm
[Carevo Novo Odelo]