http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/articles/s-hapsenje2.htm

http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/indexsc.htm
[Carevo Novo Odelo]

Hapsenje Demokratije
Aleksandar Djaja

Carevo Novo Odelo, 20. april 2001.

Bivsi predsednik SRJ, g-din Slobodan Milosevic, nakon neuspele akcije kidnapovanja od strane nepoznatih naoruzanih maskiranih lica, u petak uvece 30.04.2001. godine - po nalogu iz Vasingtona a za sumu od 50 miliona americkih dolara, priveden je istraznom sudiji u Beogradu, u zoru, 01.04.2001. godine, u 22,30 sati po americkom vremenu. Dakle, 1,30 sati pre isteka ultimatuma koji je Vasington postavio DOS-u za hapsenje bivseg predsednika Jugoslavije i Srbije. Time je postizborna DOS-ova sintagma da "mi nismo vlast kontinuiteta, vec diskontinuiteta, i da cemo probati nesto novo" - zaista i ostvarena. Jedino, sto to novo nije uopste novo. Ono je vrlo, vrlo staro, i znaci: biti kolonija!

DOS-ova republicka i savezna vlast (mada, Vlada Srbije na celu sa svojim premijerom, saveznog predsednika , g-dina Kostunicu, sve vise izoluje u bezvazdusni prostor protokolarnog formalizma), ovim je cinom prekoracila crtu sa koje povratka vise nema, i vratila nas nekoliko vekova unazad: u doba "vladavine prava" turskih kadija! Jer, ako, zbilja, u ovoj zemlji niko ne moze da bude "iznad, ili ispod zakona", kako rece sadasnji predsednik SRJ ( a cemu, naravno svi tezimo) - tada, tumacim, ni sam zakon ne bi smeo da bude ispod samog sebe! Ali - jeste! Upravo onako kako Dzordz Orvel u svojoj kultnoj viziji antiutopije buducnosti, "Zivotinjskoj farmi", kaze: "Sve su zivotinje jednake, samo su neke J e d n a k i j e od drugih!"

A, to znaci, da DOS, istovremeno, dok privodi i zadrzava u pritvoru g-dina Milosevica, na osnovu toliko uopstene optuznice po kojoj bi se mogao uhapsiti i gotovo svaki predsednik opstine

- ugoscuje ratnog zlocinca Havijera Solanu, kome je u ovoj zemlji sudjeno i presudjeno, Robina Kuka, takodje osudjenog, jednog od najagresivnijih zagovornika agrsije na Jugoslaviju, te, po nalozima iz Vasingtona, pusta iz zatvora siptarske teroriste i vodi ponizavajuce i autisticne pregovore sa njihovim sledbenicima na jugu Srbije. I jos, to nije dovoljno, nego i "pres centar" u Bujanovcu obavestava kako se u selima oko Preseva gomilaju stotine terorista sa Kosmeta, koji ovamo pristizu na obuku....?!

Obuku, za sta? Za lov na zeceve? I, ko ih obucava? " Mali zeleni" iz svemira, ili mozda, oni koji ih propustaju na jugu Srbije? Oni koji su ih na Kosovu i Metohiji, takodje obucavali; pre, za vreme, i posle agresije na Jugoslaviju. Oni isti koji danas vode "mirovne pregovore" sa g-dinom Covicem, o necemu u ciju realizaciju ne veruju cak ni vrapci koji prelecu iznad glava ovih tzv. "pregovaraca"!

Najzad, koga "pres centar" iz Bujanovca obavestava: nas, gradjane, decu, penzionere, polivace ulica, prodavce sladoleda....? Mozda bi neko, o tome, da se bande razbojnika obucavaju na nasoj teritoriji i spremaju za napad na nase gradjane i ustavni poredak, mogao da obavesti, na primer, Vojsku Jugoslavije, ili MUP Srbije.... barem onih par hiljada policajaca koji su bili angazovani oko hapsenja g-dina Milosevica, te sada, verovatno, nemaju sta da rade...

Istina je, kako u intervju na televiziji rece jedan savezni funkcioner is DOS-a: da se Amerika, kao najveca vojna i politicka sila danasnjice, o svemu pita; kako o hapsenjima, tako i o zastiti kitova.... Medjutim, ako se bas za sve pita, to ne mora da znaci kako se njena naredjenja moraju u potpunosti i doslovno izvrsavati. U tome i jeste sustina politickog i diplomatskog delovanja, pogotovu malih zemalja. U protivnom, nikakva vlast, a narocito ne DOS-ova, ovom narodu definitivno nije potrebna. savim bi dovoljno bilo da Vasington svoja naredjenja srpskom narodu prosledjuje putem satelitske televizije, a ne da funkcioneri DOS-a po njih putuju preko Atlantika, o trosku ionako tankog republickog budzeta.

Od ove duhovite pricice o "zastiti kitova", postoji, medjutim, nesto mnogo opasnije i zloslutnije, cega sadasnja vlast kao da nije u potpunosti svesna. A, to je: ako je za najskuplju srpsku glavu, Vasington bio spreman da plati skromnih 50 miliona dolara (mada, vidimo da je, zapravo, rec samo o 5 miliona, dok se ostatak sume sa "poternice" dodatno uslovljava) - koliko bi tek onda, u nekoj hipoteticnoj buducnosti, stratezi CIA-e i Novog svetskog poretka bili spremni da plate za one koji bi da bivseg predsednika isporuce Haskom sudu Inkvizicije? Dolar vise... ili dolar manje? Ili, mnogo dolara manje...?

Americka administracija, po davno utvrdjenom starorimskom imperijalnom receptu porobljavanja sveta, nikada u nekoj zemlji, svom ciljanom buducem protektoratu, ne radi za jednu od sukobljenih vojnih ili politickih opcija. Ona uvek radi - protiv obe istovremeno! Nije li, valjda, pamcenje srpskog naroda toliko kratko da je zaboravio kako je, svojevremeno, zalazuci se za integritet i ocuvanje bivse SFRJ, i podrzavajuci u tome tog istog g-dina Milosevica - istovremeno, Vasington (preko Berlina) finansirao upravo otcepljenje Hrvatske i Slovenije! Ne misli, valjda, iko u Srbiji danas (ukoliko, naravno, nema mentalni poremecaj), kako je dugorocni cilj Amerike na ovim prostorima, "vecna vladavina" DOS-a... ili, da joj je prethodni cilj nekada bio "vecna vladavina" SPS-a? Konacno, zasto Amerika u Makedoniji, istovremeno finansira i albanske teroriste, kao i makedonsku (istina, skromno opremljenu) vojsku?

Odgovor je sasvim jednostavan: CIA finansira i jedne i druge, jer time, de facto, Vasington kontrolise ratna dejstva, dok ishod ratnih sukoba prilagodjava svojim dugorocnim strateskim interesima. Jednako tako, kao sto to danas cini u opstinama Bujanovac, Presevo i Medvedja, na jugu Srbije. Deklerativno podrzava tzv. "mirovni plan" g-dina Covica i Vlade Srbije, a, istovremeno, naoruzava siptarske teroriste i daje im svu mogucu logisticku podrsku. Zasto? Naravno zato, sto cilj Amerike nikada i nije bio politicka, ekonomska i vojna stabilnost Jugoslavije, Srbije ili Makedonijee, odnosno, Balkana uopste - vec, uz pomoc albanskih secesionista i terorista - veciti rat "niskog intenziteta" a zapravo, totalni ekonomski rat protiv, po Ameriku zastrasujuce vizije ujedinjene Evrope!

Medjutim, hajka na g-dina Slobodana Milosevica i grcevito nastojanje Vasingtona i njegovog "haskog dobermana" da na ceo srpski narod svali kolektivnu krivicu za svako zlo koje se na prostorima bivse SFRJ dogodilo od 1990. godine pa do danas, ima, razume se, i svoju predistoriju....

Bivsa Titova Jugoslavija bila je (ako se secate, i ko se seca) neka vrsta "kucnog ljubimca" Zapada; svetla tacka izvan "gvozdene zavese", u kojoj su se prvo pojavile farmerke, "koka kola", holivudski filmovi, Prisli, Bitlsi, Dzeger... "seks, droga i roken-rol!" Tadasnji nas pasos, iako crven, priman je s dobrodoslicom od severnog do juznog pola. Na njega su, sa izvesnim podozrenjem gledale jedino zemlje bivseg komunistickog "lagera", a sada clanice NATO, ili, pak, jos uvek samo "cistaci pepeljara" u NATO-cekaonici!

Sta se, u medjuvremenu, desilo? A, sta nije..?

Jedan globalisticki koncept o svetskoj revoluciji i avangardnoj ulozi radnicke klase, srusen je preko noci, sa svakom ciglom u Berlinskom zidu - a, umesto diktature proleterijata svetu je ponudjena diktatura transnacionalnog kapitala. U svojoj knjizi "Trilaterala", prof.dr. Smilja Avramov pise: "Preostala supersila, SAD, propustila je svoju istorijsku sansu. Umesto ucvrcenja medjunarodnog poretka i njegovog dovodjenja u sklad sa tehnoloskim napretkom, SAD su, uz oslonac na Trilateralu, krenule u osvajacki pohod na Istok, logikom hladnog rata, ruseci temelj Ujedinjenih nacija, ignorisuci elementarne eticke i pravne standarde. Rat protiv Jugoslavije, izolacija zemlje i njeno pretvaranje u koncentracioni logor, isprobavanje novih vrsta oruzja - ostace kao istorijski spomenik bezumlja Zapada."

A sta ce ostati kao "spomenik" DOS-ove vladavine u Srbiji i Jugoslaviji (ako je uopste bude), tek cemo videti. Za sada, desava se nesto sto je malo ko od onih sto su za ovu amorfnu politicku grupaciju glasali, ocekivao: tzv. "Demokratska opozicija Srbije" ( a na vlasti!?), koja je prethodno, po diktatu iz Vasingtona, srpske zatvore "olaksala" za preko 1600 siptarskih terorista ( a sprema se da pusti jos 400!), od silnih hapsenja, i jos silnijih najava svojih srpskih neistomisljenika, jednostavno, do demokratije nikako da stigne! Hapsenje bivseg predsednika SRJ, g-dina Slobodana Milosevica, koje su vec mesecima unazad najavljivali svi DOS-ovi "strogo kontrolisani mediji", njihovi ministri, soferi ministara i kafe kuvarice u njihovim kabinetima, a clanovi "Otpora" reklamirali na ogromnim bilbordima svuda po gradu (sto je u najmanju ruku amoralno!) - samo je vrh ledenog brega politickog i pravnog voluntarizma nove vlasti, ili, da budem precizniji: njihovog apsolutnog politickog slepila! Jer, ako je vecina gradjana od onih koji su izasli na izbore, glasala protiv SPS-a i njihovog predsednika - malo je ko od tog postenog sveta sa drugacijim politickim uverenjima mogao da ostane ravnodusan na definitivno mafijaski karakter tzv. "opercije privodjenja" g-dina Milosevica. Slika belog kombija koji se zakucava u vrata rezidencije, iz koga iskacu zakrabuljena i nelegitimisana lica u patikama, farmerkama i raznobojnim jaknama, te sa otkocenim automatskim puskama preskacu ogradu, bacaju sok bombe - kao da je u pitanju akcija kidnapovanja nekog kolumbijskog narko-bosa, a ne dojucerasnjeg predsednika drzave, visestrukog pobednika na slobodnim demokratskim predsednickim izborima - jedan je od ozbiljnih moralnih sunovrata srpskog naroda, jos od ubistva poslednjih Obrenovica, u maju 1903. godine.

Medjutim, tako je, izgleda, moralo da bude. Jer, politicka mafija Amerike i Novog svetskog poretka koja je DOS i dovela na vlast, a od nase zemlje konacno napravila protektorat - sada, jednostavno, naplacuje svoje usluge. Danas je to ultimativni zahtev za hapsenjem Milosevica i njegovo izrucenje Hagu, sto znaci amnestiju za desetogodisnji genocid nad srpskim narodom, amnestiju za Klintona, Olbrajt, Solanu, Kuka i sve druge ratne zlocince odgovorne za bombardovanje Jugoslavije... a sutra, ko zna?

Lista zahteva Novih svetskih kolonizatora beskrajno ce se dopunjavati novim imenima, pa mozda i onih ljudi iz sadasnjeg politickog vrha nase zemlje, koji tim kolonizatorima trenutno bespogovorno sluze.

Zakon mafije jasan je i odredjen: likvidiraj svog protivnika, a odmah zatim onog sto ga je tebi izdao!

***

Carevo Novo Odelo mozete da citate ovde ili na http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/indexsc.htm

Ako zelite da pomognete Carevom Novom Odelu, posaljite nam donaciju preko bezbednog kanala na http://emperor.vwh.net/howyour.html. Vasim donacijama placamo troskove programa koji nam obezbedjuju potrebne informacije. Svaka donacija, mala ili velika, je od velike pomoci.

Cekove mozete da saljete postom na sledecu adresu:

Emperor’s Clothes, P.O. Box 610-321, Newton, MA 02461-0321. (USA)

Hvala.