http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/articles/s-doba2.htm

http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/indexsc.htm
[Carevo Novo Odelo]

Doba Neznosti: Vasington sluzi za primer na Kosovu
Pise: Dzered Izrael [19. marta 2001]

Neznost je vrlina, prijatelji.

S tim na umu, obratite paznju kako se nedavno americka vojska ponasala prema grupi terorista, ili kako ih stampa zove, «pobunjenika albanske nacionalnosti» ili «gerilaca.»

Teroristi su se vracali na kosovo nakon grubog i nepristojnog doceka koji su im priredile snage bezbednosti bivse jugoslovenske republike Makedonije. Bili su u zurbi da stignu kuci.

Dzim Marsal [Jim Marshal], portparol americkih trupa u sastavu KFOR-a (tj. NATO), je izjavio kako se cinilo da su bacali uniforme i oruzje pre nego sto su usli na Kosovo.

 • «Videli smo mnogo ljudi u crnim uniformama kako prelaze na Kosovo, ulaze u zgrade, presvlace uniforme, ostavljaju oruzje i dolaze ovde... u civilnoj odeci,' Marsal je rekao novinarima u kosovskom selu Debelde, odakle americke trupe posmatraju situaciju. 

  «Videli smo mitraljeze i RPG raketne lansere i lako naoruzanje», izjavio je. 

  «Svako ko je presao na Kosovo ce biti uhapsen i pretresen,» rekao je zatim. «Razoruzacemo ih, uhapsiti i ispitati svaki slucaj pojedinacno. Na KFOR-u je da odluci hoce li biti daljih istraznih mera», rekao je Marsal. 

  «Trenutno vodimo razgovore sa civilima u selu [Debelde] kako bi oni ubedili naoruzane ljude da predaju naoruzanje i zavrse sve ovo». (Rojters, 4. marta 2001, moj kurziv)

 • Americke trupe su dakle posmatrale teroriste toliko dobro da su videli kako se presvlace i ulaze u selo koje americki porrtparol Marsal naziva «ovde». Selo se zove Debelde, pukim slucajem isto mesto u kome se nalazi baza americkih trupa (u kojoj se izleda nalazi i g. Marsal).

 • «Videli smo [teroriste kako] ulaze u zgrade presvlace uniforme...» kaze g. Marsal.
 • Zar to nije neverovatno? Americka vojska i teroristi imaju bazu u istom selu. Amerikanci su sve vreme tacno znali gde su teroristi. Ali americke trupe nisu sprecile teroriste da napadnu Makedoniju, niti su ih zaustavile pri ilegalnom ulasku na Kosovo, niti su ih uhapsile dok su teroristi «bacali uniforme i oruzje», ili cak predali makedonskim zsnagama bezbednosti koje su ovi teroristi napadali raketama...

  Seticete se da je BBC nedavno izvestavao:

 • «Specijalne snage sa Zapada i dalje obucavaju gerilce [tj. teroriste koji napadaju Srbiju i BJR Makedoniju], sto je posledica odluka donesenih pre smene vlasti u Jugoslaviji» (BBC, ponedeljak, 29. januar 2001.)
 • Je li g, Marsal mozda nesto precutao? Je li moguce da Vasinton u isto vreme podrzava i osudjuje «velikoalbanski» terorizam?

  Zasto su se teroristi vratili «ovde» - tj. u americku bazu?

  E sad, ovi takozvani «pobunjenici» nisu nista drugo nego presvucena «Oslobodilacka Vojska Kosova». Od trenutka kada su OVK sastavile americka i nemacka obavestajna sluzba od bandi krijumcara drogom, dece nacista iz proslog rata i pristalica pokojnog albanskog diktatora Envera Hodze, ova «Vojska» nikad nije dobila niti jednu bitku protiv suparnika koji je bio iole naoruzan – Vojske Jugoslavije, recimo. Specijalitet OVK su zasede i klanje civila, po mogucnosti staraca i dece mladje od pet godina.

  Grupa OVK-ovaca je nedavno upala u Makedoniju, gde im je priredjen neprijatan docek. Drugim recima, lokalne snage bezbednosti su pripucale na njih. Teroristi su onda pobegli u americku bazu u selu Debelde, bacajuci oruzje i uniforme usput.

  Zasto u Debelde? Mozda zato sto je Debelde baza onih istih «specijalnih snaga sa Zapada» koje «i dalje obucavaju gerilce»?

  Ako su americki vojnici mogli da gledaju kako se teroristi presvlace u bekstvu iz Makedonije, to je bilo ocigledno i makedonskim snagama reda koje su teroriste i proterale. Svima je bilo jasno da teroristi beze prema americkoj bazi.

  Americka komanda je sigurno brinula da ce da pukne bruka. Kako bi se od bruke napravili politicki poeni, Marsal je sazvao konferenciju za novinare, na kojoj je izjavio da ce americka vojska da preduzme mere. «Svi koji su presli na Kosovo ce biti uhapseni i pretreseni».

  To na prvi pogled ne zvuci lose, ali ubrzo postaje jasno da se ne zna sta to vojnici g. Marsala ocekuju da nadju – posto su, po njemu, teroristi odbacili oruzje i uniforme tokom bekstva u Debelde. Tetovaze? Nenamerno komican u jednom trenutku, g. Marsal je dodao da ce KFOR:

 • «Ispitati svaki slucaj pojedinacno».
 • «Pojedinacno» zvuci tako lepo americki, ali opet, sta bi to pojedinacno ispitivanje otkrilo? Da su neki od terorista mozda imali savrseno dobar razlog da napadnu Makedoniju «mitraljezima, RPG raketnim lanserima i lakim naoruzanjem», dok su ostali jednostavno bili nestasni?

  Nadalje, sta Amerikanci nameravaju da urade nakon pretresa i pojedinacnog ispitivanja?G. Marsal to pitanje ostavlja nereseno. Po njemu, «Na KFOR-u je da odluci hoce li biti daljih istraznih mera».

  Zanemarujuci cinjenicu da je KFOR pod kontreolom Vasingtona, SAD niposto ne okolisaju na slican nacin kada se odnose prema Srbima. Uzmite za primer g. Sona Salivena [Shawn Sullivan].

  G. Saliven se u stampi opisuje kao «politicki savetnik komandanta KFOR-a», italijanskog generala Karla Kabidjioza [Carlo Cabigiosu]. Znaci, politicki komesar Novog Svetskog Poretka. Sudeci po ovako uvazenom cinu i njegovim delima, cini se da je g. Saliven jedan od najznacajnijih amerikanca na celu KFOR-a. Mozda je i agent CIA-e, ali to nije toliko bitno.

  Upitan sta bi moglo da se dogodi ako bi srpska granata pala na bazu KFOR-a u blizini juzne Srbije, g. Saliven je odgovorio (ne cekajuci rezultate pretresa ili pojedinacnog ispitivanja), da bi «To bila najgora stvar koja bi se mogla desiti [jugoslovenskim] vlastima».

 • Upitan da li bi KFOR izvrsio odmazdu, odgovorio je: «Mislim da bi. Sumnjam da bismo prihvatili izvinjenje». (Dejli Telegraf, 28. februar 2001.)
 • Ako kada su u pitanju teroristi OVK koji pucaju iz raketnih lansera i nimalo slucajno pokusavaju da ubiju policajce, Albance koji nisu na njihovoj strani i sve ostale na koje naidju, unutar Makedonije, americka vojska se suocava sa Velikom Zakonskom Zagonetkom.

  Za to vreme, na planeti Zemlji...

  U stvari, kad su u pitanju teroristi OVK, nikakvih zakonskih zagonetki nema. Cak i rezolucija UN 1244, koja sluzi NATO-u da opravda okupaciju Kosova, potvrdjuje:

 • «...odlucnost svih clanica da odrze suverenitet i teritorijalni integritet Savezne Republike Jugoslavije i drugih drzava u regionu, propisan Helsinskom Poveljom i aneksom 2...»
 • Teroristi napadaju Jugoslaviju i Makedoniju, dakle «drzave u regionu». Americka vojska je obavezna da ih uhvati i preda vlastima tih zemalja. I tacka.

  U izvestaju koji se gotovo sigurno odnosi na SAD i Veliku Britaniju, BBC kaze:

 • ...odredjene jedinice KFOR-a nosu sprecile gerilce da u zonu bezbednosi unesu minobacace i drugo oruzje.

  Gerilci su bili u stanju da tamo odrze manevre, ukljucujuci i vezbe bojevom municijom i pored cinjenice da KFOR patrolira zonom. (BBC, 29.1. 2001)

 • Rezolucija UN 1244 ima mnogo losih strana. Jedna je to sto je nametnuta Jugoslaviji kroz najgrublju povredu medjunarodnog prava – 78 dana bombardovanja. Nadalje, rezolucija kze da je jugoslovenska vlada krsila prava lica albanske nacionalnosti, sto je naprosto laz izmisljena kako bi se opravdali zlocini NATO: podsticanje terorizma i agresija na suverenu drzavu. (1)

  Ali cak i Rezolucija 1244:

 • «15. Zahteva da OVK i ostale naoruzane grupe Albanaca na Kosovu odmah okoncaju ofanzivno delovanje i podvrgnu se zahtevima demilitarizacije koje odredi komandant medjunarodnih snaga reda nakon konsultacija sa Specijalnim Predstavnikom generalnog sekretara» (3)
 • Svejedno OVK, koju obucavaju «spcijalne snage sa Zapada», vec godinu dana napada jug Srbije a sada i Makedoniju.

  Tvrdim da SAD i Britanija koriste teroriste OVK kao orudje za razaranje suvereniteta Jugoslavije i BJR MAkedonije. Ovo je direktno krsenje Helsinske Povelje, jedne od osnova medjunarodnog prava, koja svoje potpisnike 9izmedju ostalog, SAD i Veluku Britaniju) obavezuje:

  Dok podrzava teroristicke napade na suverene drzave, vlada SAD i njeni raznorazni javni i tajni finansijski kanali organizuju i placaju grupe koje se zalazu za «gradjansko drustvo». Te grupe onda propovedaju da drzave koje se nadju na nisanu velikih sila moraju da postuju vladavinu zakona. (4)

  U prevodu: MI mozemo da povredimo bilo koji zakon ili sporazum u bilo kom trenutku, kako nam je volja, ali cemo da optuzimo VAS koje zelimo da unistimo da ih VI krsite. TO je Novi Svetski Poredak.

  Tako se dakle ogra ovaj valcer, prijatelji. Ej vi, sirom sveta, obratite paznju...

   

  Dodatne informacije...

  (1) «Why Albanians Fled Kosovo During NATO Bombing'. [Zasto su Albanci pobegli sa kosova tokom NATO bombardovanja] Ovaj intervju nudi potpuno drugacije objasnjenje zasto je veliki broj Albanaca otisao sa Kosova tokom NATO bombardovanja: uglavnom zbog samog bobmardovanja, a ne zbog nekih srpskih napada. U njemu se objasnjava kulturoloski mehanizam pomocu koga je teror OVK nad Albancima prerastao u podrsku Albanaca NATO snagama. Takodje objasnjava jedan od razloga sto je NATO napujdao OVK na Makedoniju i juznu Srbiju.

  Razgovor smo vodili sa Cedomirem Prlincevicem, bivsim sefom arhive na Kosovu i predsednikom jevrejske zajednice u Pristini kod njega i sve ostale Jeverje u pokrajini nije proterala OVK, uz saucesnistvo NATO. Intervju se nalazei (u engleskoj verziji) http://emperor.vwh.net/interviews/keys.htm

  2) Helsinska Povelja se nalazi na http://www.hri.org/docs/Helsinki75.html

  3) Rezolucija 1244 Ujedinjenih Nacija je objavljena na http://www.un.org/Docs/scres/1999/99sc1244.htm

  4) Kako Vasington koristi «gradjansko drustvo» kao politicko orudje, protitajte u "Izbori u Jugoslaviji i americka arogancija" na http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/articles/izboriu.htm

  ***

  Carevo Novo Odelo mozete da citate ovde ili na http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/indexsc.htm

  Ako zelite da pomognete Carevom Novom Odelu, posaljite nam donaciju preko bezbednog kanala na http://emperor.vwh.net/howyour.html. Vasim donacijama placamo troskove programa koji nam obezbedjuju potrebne informacije. Svaka donacija, mala ili velika, je od velike pomoci.

  Cekove mozete da saljete postom na sledecu adresu:

  Emperor’s Clothes, P.O. Box 610-321, Newton, MA 02461-0321. (USA)

  Hvala.