URL for this article is http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/articles/s-demok2.htm

http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/indexsc.htm
[Carevo Novo Odelo]

Demokratija u Poseti Jugoslaviji
24 juna 2001.

[Carevo Novo Odelo je primilo ovu poruku od anonimnog dopisnika; ali kako stvari stoje, njen sadrzaj je verodostojniji od onoga sto prenose zapadni mediji]

BEOGRAD, Srbija, 23. juna 2001
* SPECIJALNO*

Jugoslovenska vlada je danas usvojila uredbu kojom se obavezuje da poljubi prsten NATO i posalje bivseg predsednika Slobodana Milosevica Tribunalu Ujedinjenih Nacija u Hagu, kako bi tamo odgovarao za zlocinacki cin nedovoljne pokornosti Velikom Sotoni.

Izrucenjem g. Milosevica se otvara put za sudski proces kakav nije vidjen u Evropi jos od paljevine Rajhstaga. Visoki funkcioner firme Behtel, koji je zeleo da ostane anoniman, vec je izjavio da njegova firma planira izgradnju zatvorskog kompleksa koji bi sluzio iskljucivo za smestaj stranih sefova drzava koje se na vreme ne povinuju zahtevima Medjunarodnog monetarnog fonda.

Vlada SRJ je nagovestila da je g. Milosevic samo prvi na spisku za izrucenje Hagu. Njega i jos cetiri funkcionera je, na zahtev Madlen Olbrajt, potpuno nezavisni Tribunal za ratne zlocine u maju 1999. optuzio za odbijanje predaje Savezu Genocidnih Kapitalista.

Uredba stupa na snagu u nedelju. Neki vladini funkcioneri su vec nagovestili da bi bivsi predsednik, koji se vec nalazi u beogradskom centralnom zatvoru, mogao da bude izrucen "vrlo skoro," pre nego sto narod Jugoslavije bude u stanju da se suprotstavi uredbi – inace ljubazno opisanoj kao cin najgnusnijeg samoponizenja.

Istina, jedan funkcioner je izjavio da bi izrucenje moglo da ceka do kraja meseca. Naime, advokati i sledbenici g. Milosevica su vec primetili da uredba direktno krsi jugoslovenski i srpski ustav. Njeno sprovodjenje bi znacilo izrucenje izabranog predsednika bandi bombardera i krvozednih imperijalista, odgovornih za masakre mnogih Srba. Pobornici uredbe, medjutim, isticu da se radi samo o clanovima Ustava koji izricito i nedvosmisleno zabranjuju izrucenje gradjana Srbije i Jugoslavije.

Potpredsednik vlade i vodja G-17 Miroljub Labus je na koferenciji za stampu posle danasnjeg sastanka vlade naglasio da zagovornici izrucenja nameravaju da sprovedu uredbu "bez obzira da li je zakonita, i da li se to dopada narodu i drugim strankama u koalicionoj vladi ili ne."

"Vasington je od nas zahtevao Milosevica i rukovodstvo Vojske Jugoslavije, i mi cemo tom zahtevu da udovoljimo," dodao je Labus. "To vam je, znate, demokratija."

Agencija Beta je citirala premijera Srbije Zorana Djindjica, koji je pre ‘glasanja’ o uredbi izjavio da ce odluka o izrucenju g. Milosevica Hagu "proci bez ikakvih problema u redovnoj, javnoj proceduri." Na komentar jednog od novinara da je vecina poslanika u Skupstini Jugoslavije protiv predaje bivseg sefa drzave, Djindjic je s prezirom odgovorio: "I sta to treba da znaci?"

Upitan zasto je spreman da se suprotstavi skupstini i pogazi brojna predizborna obecanja, g. Djindjic je na glavu navukao zensku carapu i prosaptao, "Zato sto smo na vlast dosli pomocu kofera americkih p-a-r-a. Jel' vam sada jasno?"

Sjedinjene Drzave su izjavile da ce bojkotovati predstojecu konferenciju "donatora," u organizaciji Medjunarodnog monetarnog fonda, ukoliko ne zakljuce da je vlada Jugoslavije preduzela zadovoljavajuce mere u pravcu podrske medijskoj mitologiji koja sluzi kako bi se opravdalo ubistvo dve hiljade neduznih ljudi i unistenje privrede Jugoslavije. Bez americkog ucesca, "donatorska" konferencija ce propasti, i MMF nece biti u stanju da unisti ono sto su SAD zaboravile da bombarduju.

"Ovakvo nipodastavanje skupstine Jugoslavije je pozitivan korak prema pravoj demokratiji. Zato Stejt Department, CIA, NED, USAID, i druge organizacije budno prate razvoj situacije. Naravno, mi nemamo nikakve materijalne interese u ovoj situaciji, vec samo najcistije humanitarne porive," izjavio je visoki funkcioner americke vlade, koji je zeleo da ostane anoniman.

"Da li je to tacno?" upitali smo.

"Ne," izjavio je nas sagovornik. "Ali sigurno zvuci bolje nego kad bih rekao da zelimo da istrebimo Srbe posto oni predstavljaju nezgodnu prepreku nasem planu da celi Balkan dovedemo pod kontrolu nasih vazala iz Oslobodilacke vojske Kosova, kako bismo tako osigurali nase juzno krilo pred napad na Rusiju i ostale zemlje bivseg SSSR-a. To bi opet moglo da dovede do nuklearnog rata, sto bi znacilo kraj civilizacije i zivota na Zemlji, ali mislim da je to rizik koji ide vama na dusu."

N.N.

BELESKE:

1) Izrucenje znaci direktno krsenje Ustava SR Jugoslavije, kaze se u "Procesu protiv Slobodana Milsoevica: Terorizam protiv pravde" na http://emperor.vwh.net/petition/black.htm (Eng.)

2) Pravi razlog zasto SAD ne vole g. Milosevica mozete procitati u "Sta je to Milosevic stvarno rekao na Kosovu," na http://emperor.vwh.net/articles/jared/milosaid.html (Eng.)

3) Dobro de, g. Djindjic mozda nije licno navukao carapu na glavu, ali ne bi mu bilo prvi put. Procitajte "Pogrom u Beogradu," na http://emperor.vwh.net/articles/jared/sjf.htm (Eng.)

***

Carevo Novo Odelo mozete da citate ovde ili na http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/indexsc.htm

Ako zelite da pomognete Carevom Novom Odelu, posaljite nam donaciju preko bezbednog kanala na http://emperor.vwh.net/howyour.html. Vasim donacijama placamo troskove programa koji nam obezbedjuju potrebne informacije. Svaka donacija, mala ili velika, je od velike pomoci.

Cekove mozete da saljete postom na sledecu adresu:

Emperor’s Clothes, P.O. Box 610-321, Newton, MA 02461-0321. (USA)

Hvala.

http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/indexsc.htm
[Carevo Novo Odelo]