http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/articles/s-AMERICKA2.htm

http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/indexsc.htm
[Carevo Novo Odelo]

JUG SRBIJE: AMERICKA MONTAZA - ATRAKCIJA

Pise: Aleksandar Djaja

Novoizabrani ambasador SAD u Jugoslaviji, g.Vilijam Montgomeri, uputio je pregrst komplimenata Saveznoj vladi sto protiv "albanskih gerilaca" koji su sa Kosmeta upali na podrucje juzne Srbije, u rejonu Bujanovca, nije upotrebila "brutalnu silu"!?

Tacnije receno, Savezna vlada nije upotrebila - nista. Siptarski teroristi "OVK" Hasima Tacija i ubice srpskih policajaca, vec nedeljama "kampuju" na ovom delu teritorije Republike Srbije, gde mirno i spokojno, neuznemiravani ni od koga, kopaju rovove, uspostavljaju sisteme veza, logistike i komunikacije, i dovlace municiju preko tzv. "kopnene zone bezbednosti" koju (gle, cuda!), i prema Kumanovskom sporazumu, obezbedjuju bas americki vojnici iz sastava KFOR-a. Razume se, g. Montgomeri nije propustio priliku da ukaze kako su "albanski gerilci" ovim cinom napravili veliku gresku, dok je njegov sugradjanin g. Ricard Holbruk (poznatiji kao: "g-din u svakoj corbi mirodjija") jedva docekao priliku da najavi neki novi "Dejton"!

Jedino sto se niko od pomenute gospode, ali ni od clanova domace Savezne vlade i DOS-ovog dela Savezne skupstine nije pozabavio sasvim trivijalnim pitanjem: da li je noramalno i dopustivo prisustvo strane vojske na teritoriji Srbije, kao da je u pitanju gostujuci fudbalski tim, a ne siptarsko teroristicka banda spremna da ubije i zakolje svakog srpskog policajca i seljaka koji bi se nasao u njenoj blizini.

Ili je rec o velikom lukavstvu i vanserijskoj mudrosti novoformirane DOS-ovsko-crnogorske savezne vlasti i diplomatije, koju obican smrtnik tesko moze da dokuci, ili cemo uskoro od Amerikanaca morati da trazimo dozvolu - cak i za prelazak ulice!

Nama, naravno, nije do ratovanja. Ovaj narod i ova zemlja su u proteklih desetak godina doziveli i proziveli ono sto se nekim drugim nacijama ne dogodi ni u celokupnoj njihovoj istoriji. Ali, gde je taj donji prag ljudskog, nacionalnog i politickog dostojanstva? Moze li se on, zbilja, spustati u nedogled? A mozda neko i veruje u novolansiranu alhemijsku formulu po kojoj je odricanje od prava na odbranu sopstvene teritorije i nacionalnog integriteta, u stvari, preduslov za ocuvanje - i teritorije i integriteta!

Treba li bas svi da se povedemo za preporukama nekih nasih danasnjih aktuelnih politickih vodja, te postanemo gluvi i slepi za sve ono sto se oko nas (pa, i u nama) desava? Da nasu sudbinu, u potpunosti i bez ikakve rezerve prepustimo onima koji vec odavno i ne kriju cinjenicu da je cilj njihove proslogodisnje agresije na Jugoslaviju bio iskljucivo okupacija Kosova i Metohije i instaliranje najvece americke vojne baze u ovom delu sveta?

Da li je iko od zvanicnika iz Stejt Departmenta do danas demantovao cinicnu izjavu Ibrahima Rugove ( to je onaj sto je dao "korpu" g. Kostunici) kako je NATO, zapravo, "privatna vojska" Albanaca na Kosovu, koja tu treba da ostane zauvek?

Najzad, kakav je bio odgovor NATO-Amerike na filmskom brzinom emitovan vapaj DOS-a za uspostavljanje uzajamnih diplomatskih odnosa?

Bio je , videli smo, isto tako brz i odlucan: siptarske bande su uz pratnju i zastitu americkih helikoptera, noseci tesko naoruzanje, presli sa Kosmeta preko tzv. "kopnene zone bezbednosti" na teritoriju opstine Bujanovac, i napali nase, Kumanovskim sporazumom prethodno "razoruzane" policajce.

I, to je to. "Slike zalosnih dogadjaja" (upotrebicu naslov drame moje cenjene koleginice) koje su u poslednje vreme zadesile sve nas, tako logicki (istina, u pitanju je demonska logika!) proizilaze jedna iz druge da samo covek bez morala, ili zamogljene svesti i razuma, ovaj maligni proces razaranja Srbije i Jugoslavije moze tumaciti kao - obicnu ksenofobiju!

Kako ce se dogadjaji na podrucje opstine Bujanovac, Medvedja i Presevo dalje razvijati?

Cilj Amerike je vec nekoliko godina isti: da njeni vojnici, bilo u uniformama NATO, KFOR, prodavaca sladoleda ili polivaca ulica, udju sto dublje u Srbiju. sredstvo koje za tu namenu koriste zove se siptarska teroristicka vojska, od "OVK" preko "Kosovskog zastitnog korpusa" do najnovijeg pronalaska zvanog "OVBPM". Time, ovaj, po svim merilima protivprirodan "politicko-vojni blud" izmedju najvece vojne i ekonomske sile sveta i jednog malog, autisticnog i na plemenskom uredjenju zasnovanog naroda, enormno visoke stope nataliteta, ostvaruje naoko protivrecnu, i zapravo obostrano korisnu simbiozu. Sto znaci: NATO jeste siptarska "privatna vojska", ali su i Siptari americki "privatni vojnici". U ovom visegodisnjem ekonomskom, politickom i vojnom angazovanju protiv Srbije i njenog naroda, Amerika ce ako zatreba, nema sumnje, ratovati i do poslednjeg Siptara!

Kako, medjutim, nastaviti sa starom politikom drobljenja srpske drzave i srpskog naroda, kada se to danas vise ne moze ufilovati u bajatu oblandu zvanu: borba protiv "diktatorskog rezima" prethodne vlasti? Kako javno podrzati demokratske promene u Srbiji, tapsati svuda po svetu po ramenima predsednika Jugoslavije, stavise, tu i takvu Jugoslaviju trpati u Ujedinjene Nacije - a, istovremeno, biti svestan cinjenice da je u pitanju jedna politicka "sapunska opera" u ciju dramaturgiju vise ne veruju ni sami njeni protagonisti?

Za Ameriku i njene strateske interese na Balkanu odgovor je, cini se prost: ona ce pribeci svom omiljenom i u praksi bezbroj puta primenjenom metodu - metodu "stapa i sargarepe". Sto znaci: ako si dobar i poslusan poslacemo ti par miliona dolara kredita (pazite, kredita, a ne pomoci ili ratne odstete!). Ali, ako pozelis da mislis svojom glavom, onda cemo, vec po obicaju, pustiti sa lanca par hiljada siptarskih terorista da se ulogore na tvojoj zemlji - a ti budi lukav kao sto si bio do sada i nemoj slucajno da protiv njih upotrebis "brutalnu silu"!

Ko je u ovoj prici magarac?

Nije, medjutim, najgore kada kao mali, ekonomskim sankcijama, politickim ucenama i vojnom agresijom iscrpljen narod, u jednom trenutku osetimo nemoc pred ultimatumima bahatih svetskih mocnika. Najvece ponizenje ogleda se u zahtevu da sve to treba da prihvatimo - kao veliki uspeh svoje diplomatije! Kako ce se dogadjaji na podrucju opstine Bujanovac, Medvedja i Presevo dalje odvijati?

To, na zalost (neki bi rekli: na srecu) od nasih sadasnjih organa vlasti gotovo da vise uopste ne zavisi. Kao sto su svojevremenoneki lideri DOS-a imali obicaj da o (jos uvek) aktuelnom predsedniku Srbije, g. Milutinovicu, ironicno govore kao o coveku "koji se ne mesa u svoj posao", bojim se da za neke sadasnje rukovodioce, po ovom pitanju kljucnih resora u Saveznoj vladi, vazi i dodatak:".... i koji i ne znaju sta im je posao!"

Barem, do republickih izbora zakazanih za 23. decembar. Posle toga ce, kako tvrdi DOS, svaka stvar leci na svoje mesto.... Pitam se, zar siptarskim teroristima oko Bujanovca ovo vreme nije bilo dovoljno da ucvrste svoje polozaje, nego im, po naredjenju amerike, treba odobriti i dodatnu minutazu? Ipak, nesto se na kraju moze nedvosmisleno konstatovati: prethodne SPS_SRS-crnogorska SNP koalicija na saveznom nivou, kao i ova sadasnja DOS-crnogorska SNP savezna vlada, prema istom problemu americko-siptarskog protivprirodnog "politickog bluda", odnose se na bitno razlicit nacin! Dok su njihovi prethodnici, uglavnom, odbijali ucene i ultimatume i nakon dvoipomesecnog brutalnog bombardovanja potpisali nesto izmedju sporazuma i kapitulacije, sadasnja DOS-ova vlast, de facto, sudbinu Kosmeta kao i juga Srbije prepusta - Amerikancima. Verovatno rezonujuci da ce ih, sa tako natovarenim bremenom odgovornosti, naterati da odluce-u korist Srba?

A, zasto ne- u korist Siptara? Ili, sto je najizvesnije, u korist njihove sopstvene politike globalne svetske ekonomske i vojne dominacije nad malim narodima i drzavama, u funkciji neokolonijalne vizije Novog svetskog poretka.....!

Montaza - atrakcija!

***

Carevo Novo Odelo mozete da citate ovde ili na http://emperor.vwh.net/serbo-croatian/indexsc.htm

Ako zelite da pomognete Carevom Novom Odelu, posaljite nam donaciju preko bezbednog kanala na http://emperor.vwh.net/howyour.html. Vasim donacijama placamo troskove programa koji nam obezbedjuju potrebne informacije. Svaka donacija, mala ili velika, je od velike pomoci.

Cekove mozete da saljete postom na sledecu adresu:

Emperor’s Clothes, P.O. Box 610-321, Newton, MA 02461-0321. (USA)

Hvala.