Carevo Novo Odelo

Donirajte Carevom novom odelu

Prijava
Carevo novo odelo objaviće knjigu Džereda Izraela o Srebrenici, koja će, uz potpuno novi pristup, poljuljati temelje optužbi za masakr. Kako biste bili
obavešteni kada knjiga bude objavljena, i da primate članke sa Carevog novog odela, pošaljite email sa PRIJAVA u naslovu na emperorsclothes@tenc.net

To receive English-language mailings, please send an email with SUBSCRIBE in the subject line to: emperorsclothes@tenc.net

=======================================
Britanija Kojom Danas Vlada Toni Bler
Zeli Da Povrati Status Imperije
napisao Rasmi Z. Ahmed
TIMES OF INDIA, 28.03. 2002
[Objavljeno 31.03.2002]
=======================================

U clanku koji mozete procitati u donjem delu stranice Robert Kuper, savetnik britanskog premijera za inostrane poslove izjavio je sledece:

"Bas kao u staroj imperiji, Zapadne zemlje morace da se obracunavaju sa staromodnim drzavama, koje se nalaze van postmodernistickog evropskog kontinenta. Protiv ovih drzaca moracemo da koristimo grubljim metodama. Onim metodama koje su koristene u proslosti, kao sto su gruba sila, preventivni udari i prevara, sve sto nam je na raspolaganju kako bismo se odbranili od onih koji i dalje zive u devetanestom veku..."

Dakle da razjasnimo, da li Kuper pokusava da nas uveri da je za vreme te "stare imperije" Zapad morao da se nosi sa nasilnim ponasanjem ljudi koji su ziveli u drugim zemljama ?. Da li je to njegova poruka?

Kakvo divno licemerje. Kao da ga je smislio licno Dzordz Orvel.

Da li je Kina bila ta koja je, u devetnaestom veku, okupirala Britaniju kako bi neterala britanksu vladu da prihvati uvozni opijum koji je trovao stanovnike Britanije? (Nakon sto je Britanija izvojevala "slavnu" pobedu u Opijumskim Ratovima, Kina je morala da dopusti bogacenje britanskih trgovaca na racun zdravlja svojih gradjana, SAD i Francuska su zahtevale i dobile to isto trgovacko pravo. Ovaj ganksteraj je doneo ovim drzavama velika bogatstva). (1)

Da li je Kongo okupirao Belfiju i pobio deset miliona njenih gradjana.(Zvanicno objasnjenje je bila da je to ucinjeno zbog religije, zapravo bilo je to zbog slonovace i kaucuka) (2)

Da li su Filipini bili ti koji su osvojili SAD (naravo da bi ih spasli od Spanaca), ili su Americki Indijanci mozda pobili milione belih ljudi, a ostatak proterali u neplodne krajeve kontinenta?(7)

A sto se vremena u kome dans zivimo tice:

* Kada je britanska vlada javno osudila nasilnu secesiju Slovenije od SFRJ, a sa druge strane secesionistima poslala komunikacionu opremu vrednu pet miliona funti, da li je to bio slucaj "prevare"? (3)

* Konstantno bombardovanje i ekonomsko iznurivanje Iraka u poslednjih deset godina ne predstavlja nista drugo do konsantni "preventivni udar" koji vrse SAD i Britanija. Zasto su SAD, Britanija i Nemacka, sada u potpunosti opkolile Rusiju, i zasto bivse sovjetske republike ucestvuju u NATO manevrima? Da li NATO trupe u Gruziji, centralnoj Aziji, Poljskoj, Baltiku i na Balkanu predstavljaju ista drugo sem pripreme "preventivnog udara" na Rusiju i njene saveznike? (4)

* Da li je Jugoslavija pocinila najstrasniji od svih zlocina propisanih medjunarodnim pravom i zapocela agresiju protiv SAD, Britanije i Nemacke? Da li je Jugoslavija zapocela rat protiv bilo koga?

* A sto se tice sokantne izjave Roberta Kupera da se jedan standard mora primenjivati prema postmodernistickom zapadu, a drugi prema predmodernistickim, ostalim drzavama, dozvolite mi samo da postavim sledece pitnje: Kada je bivsi sef britanske diplomatije Robim Kuk objavio javnosti jednu od najvecih lazi, da je "Slobodan Milosevic sirio etnicku netrpeljivost pod plastom nacinalizma", tokom svog govora juna 1989 na Kosovu koji je bio izveden u stilu Martina Lutera Kinga, da li je dakle Kuk pri ovoj lazi koristio retoriku najranijeg i mozda najveceg teoreticara postmodernizma.

Ja naravno ovde mislim na gospodina Hampti Damptija koji je u devetnaestom veku ovako govorio:

"'Kada Ja izgovorim neku rec sa krajnje prezrivim prizvukom, onda ona znaci upravo ono sto ja zelim da ona znaci, nista manje i nista vise od toga".

Kada je bio izazvan sledecim komentarom: "Pitanje je da li ste Vi u stanju da date recima tako brojna znacenja", gospodin Dampti je odgovorio recenicom:

"Pitanje je samo ko je od nas gospodar situacije, to je sve".'

Sve se ovo odnosi i na licemerje gospodina Kupera. Ono sto on zeli da nam saopsti je da SAD, Engleska i Nemacka treba da budu gospodari, kao sto je bio slucaj u devetnaestom veku.

To je sve

-- Dzared Izrael

Britanija Kojom Danas Vlada Toni Bler
Zeli Da Povrati Status Imperije
napisao Rasmi Z. Ahmed

Preneto od TIMES NEWS NETWORK [ Cetvrtak, 28.03.2002. 10:01:29 ]

LONDON

Toni Bler je izavao skandal u svojoj partijii u nekoliko zapadnih glavnih gradova time sto je dopustio svom savetniku za spoljne poslove da izjavi kako je danas potreban novi imperijalizam kako bi se uredio svet posle dogadjaja od 11. Septembra.

Poziv na "odbarmbeni imperijalizam, koji bi omogucio Britaniji i Evropskoj Uniji da intervenisu svuda u svetu kako bi uveli red, doalzi u obliku pamfleta ciji uvod kao da je pisao Bler licno.

Robert Kuper savetnik premijera Blera, koji je predvodio britansku delegaciju na pregovorima u Bonu gde je ustolicen Hamid Karzai kao prelazni administrator Afganistana, je covek koji je dosta uticao na kreiranje Blerove spoljne politike.

Pre samo tri meseca Bler je govorio o svojoj viziji uptrebe "sile zarad promocije dobra u svetu".

Kuper, koji se zalaze za postmodernisticke dvostruki sistem zakona,koji bi podsecali na aparthejd, kako bi se nosili sa predmodernistickim svetom, zalaze se pak za politiku "duplih standarda".

On kaze da kao stara imperija zapad mora da se nosi sa "sa staromodnim drzavama" i da u odnosu prema njima mora da pribegava "metodama koje su koristene u proslosti, kao sto su gruba sila, preventivni udari i prevara, sve sto nam je na raspolaganju kako bismo se odbranili od onih koji i dalje zive u devetanestom veku..."

Pamflet koji sadrzi dusebriznicke eseje o Indusima, Muslimanima i Hriscanima, a koje je napisao Amrta Sen, objavljen je od strane Centra za Spoljnu Politiku, a promovisan je od strane Blera koji je i njegov patron.

Dokument se daje bavi analizom sve vece samosvesti britanske vlade.

Pre samo 48 sati, britanski ministar inostranih poslova izjavio je da "Britanija nije superslila, ali smo pokazali da konstanto igramo kljucnu ulogu. Mi doprinosimo i donosimo promene.Nas izazov je da spasemo Afganistan i njegove stanovnike od neizvesne buducnosti.

Komentaru Stra prethodio je komentar Geofa Huna, ministra odbrane, koji je izjavio da se Britanija nece uzdrzati od uzvratnog nukleranog udara protiv Bagdada

I dok su novinari alarmirali javnost o ovoj neoimpreijalistickoj teznji Blerove Britanije, cak se i delovi njegove partije bune i smatarju izjave njegovog savetnika za idiotizam.

Jedan nadglasani pripadnik parlamenta je izjavio da je:"Carska Rusija u vreme Raspucina imala bolje savetnike nego Britanija danas. Obajviti potrebu za novim imperijalizmom se granici sa ludilom".

Portparol Ministartstva Inostranih Poslova je pak izjavio da je izjava gospodina Kupera siguro pogresno shvacena ili interpertirana.

(c)opyright Times of India 2002.Preneseno u nekomercijalne svrhe.
http://timesofindia.indiatimes.com/Articleshow.asp?art_id=5191650

*********************************************************
Ako Ste Zainteresovani Za Slicne Teme Obavezno Pogledajte Sledece:
*********************************************************

(1) O Opijumskim ratovima mozete proncai vise podataka na adresi:
http://www.druglibrary.org/schaffer/heroin/opiwar1.htm

(2) Sto se masakra u Kongu tice pogledajte clanak: 'Eyewitness To Hell,' na adresi:
http://emperor.vwh.net/analysis/russell.htm

(3)Kada su se Slovenija i Hravatska pretile da ce se otcepiti od Jugoslavije 1991. godine, britanski Forin ofis se javno zalagao za ocuvanje teritorijanlnog integriteta SFRJ. Medjutim njihova zakulisna politika se bitno razlikovala od njihovog zvanicnog stava, o cemu govori i jedna akcija britanske vlade koja je izneta u javnost. Londonski "Gardijan" je svojevremeno preneo sledecu vest: "Osam dana pre nego sto se SLovenia otcepila od SFRJ jedna britanska firma joj je isporucila vrednu komunikacionu opremu koja je koriscena u borbi protiv prosrpske JNA. Ovo otkrice koje pokazuje da je ovaj poslovni potez dozvolila tadasnja konzervativna valda ce tesko stetiti ugledu bivseg ministra inostranih poslova Dgalasu Herdu.Ovaj clanak mozete naci preko:
http://google.com/search?q=cache:eHxhMl2XkMEC:www.guardianKosovo.co.uk//Story/0,2763,319362,00.html+%22Eight+days+before+Slovenia+became%22&hl=en

Ova prodaja vojne opreme poslala je jasnu poruku Slovencima, koja glasi :"Ne obracajte paznju na nase preoteste, samo se Vi otcepite".

(4) Sto se opkoljavanja Rusije tice, pogledajte: 'Why Does Washington Want Afghanistan?' napisali Dzared Izrael
http://tenc.net/analysis/afghan.htm

(5) Govor Slobodana Milosevica 1989. godine na Kosovu Polju bio je jako bitan u to vreme.To ce Vam biti jasno nakon sto ga procitate:
http://tenc.net/milo/milosaid.html
Milosevic pozdravlja odbijanje Srba sa Kosova da budu i dalje tretirani kao gradjani drugog reda, ali u isto vreme on poziva etnocke zajednice da se bore za multietnicko jedinstvo, za koje kaze da predstavlja snagu Srbije i prerogativ za opstanak Jugoslavije. Zato sam za taj govor konstatovao da je izrecen u stilu Martina Lutera Kinga.

(6) ODEJLENJE ZA LAZI.
Ovde mozete naci isecke iz londonskog
DAILY MAIL-a koji govori o pamfletu gospodina Kupera.

DAILY MAIL (London)
29.03. 2002 Starna 37
Novi kolonijalizam; Blerov savetnik poziva na povratak "staroj imperiji".
napisao Grejm Vilson

Jedan od glavinih savetnika Tonija Blera zapalio je juce pozar besa kod mnogih pozivajuci na novi imperijalizam.

Forin Ofisov mandarin Rober Kuper je izjavio da je novi kolonijalizam potreban kako bi se u svetu zaveo red.

Ovaj kolonijalizam modelovan po ugledu na rimsko carstvo i EU, bi svojim gradjanima mogao da ponidu, poneki zakon, neku crkavicu i poneki drum. Drugi po vaznosti savetnik u Dauning Stritu je izjavio da bi narastajuci talas treorizma u svetu mogao da navede Zapad da pribegne dokrtini "odbrambenog imperijalizma".

NJegovi komentari su izazvali bes medju Laburistickim polsanicima u britanskom parlamentu, i oni su imali da izjave kako imperijalizam podrazumeva "invaziju,okupaciju kradju i tude imovine i sredstava".

Poslanici u parlamentu su vec izjavili svoj bunt protiv prosirivanja vojne akcije i na Irak.

Oni su taodje izneli zabrinutost cinjnicom da gosopdin Kuper, koji je predvodio britansku delegaciju na pregovorima o Afganistanu u Bonu, sada igra kljucnu savetodavnu ulogu u Dauning Stritu.

[Kraj izvoda iz Daily Mail-a]

Evo pitanja koje Ja postavljam: Da li ce clanovi parlamenta bune protiv g.Kupera samo zato sto je on otkrio njihovu igru, da sprovode Imperijalizam , kao u slucaju "humanitarnog bombardovanja" dok aktivno pricaju protiv njega?

(7) Valiki americi pisac Mark Tven opsiao je sa prezirom okupaciju Filipina od strane SAD. Ako ste zainteresovani pogledajte:http://www.boondocksnet.com/ai/twain/

8) Tokom NATO bombardovanja u prolece 1999, zaposleni u fabrici automobila "Zastava" u Srbiji, okruzili su zgrade fabrike i svojim telima su je stitili. Da bi ste otkrili sta se dogodilo procitajte tekst pod nazivom: 'We did not believe they would bomb us,' na adresi:
http://emperor.vwh.net/misc/car.htm

=======================================
Carevom Novom Odelu Je Hitno
Potrebna Vasa Pomoc!
=======================================

Donirajte Carevom novom odelu

Prijava
Carevo novo odelo objaviće knjigu Džereda Izraela o Srebrenici, koja će, uz potpuno novi pristup, poljuljati temelje optužbi za masakr. Kako biste bili
obavešteni kada knjiga bude objavljena, i da primate članke sa Carevog novog odela, pošaljite email sa PRIJAVA u naslovu na emperorsclothes@tenc.net

To receive English-language mailings, please send an email with SUBSCRIBE in the subject line to: emperorsclothes@tenc.net

Carevo Novo Odelo