Zrtve Holokausta – Ukrajinci, Srbi, Jevreji i Romi (“Cigani”) tuze Vatikan i ostale

Carevo Novo Odelo - www.tenc.net

21. januara, 2000

Saopstenje

Juce, 20. januara, advokati iz Kalifornije Dzon Levi [Jon Levy] i Tom Iston [Tom Easton] su sudu u San Fransisku predali dodatnu tuzbu na osnovu Prvog Amandmana [amerikcog ustava – prim.prev]. Proslog novembra, u pocetnoj klasnoj tuzbi, optuzene su Vatikanska banka, Franjevacki red, kao i mnoge svicarske, austrijske, argentinske, spanske, italijanske, portugalske, nemacke i americke banke, i od njih je zatrazeno da dokumentuju sudbinu zlata koje su opljackale Ustase i obezbede reparacije njihovim zrtvama.

Tuziteljima iz pocetnog procesa, cetvorici Ukrajinaca i trojici Jevreja koji su preziveli koncentracione logore, kao i dvem,a organizacijama koje predstavljaju 300 000 prezivelih zrtava Holokausta i prinudnih radnika, pridruzila su se jos tri tuzitelja.

Prvie je Vladimir Brodic iz Arizone, kome je bilo 9 godina 1941, kada su Ustase odvele i streljale njegovog oca, a zatim mu silovale sestru.

Drugi je Vilijam Doric [William Dorich] iz Kalifornije, koji je izgubio 17 rodjaka kada su Ustase zive spalile 45 Srba u pravoslavnoj crkvi u Vojnicu. Treci je je Igor Najfeld iz Vermonta, rodjen 28. juna 1944, nakon sto su njegovi roditelji, Jevreji i lekari, uspeli da pobegnu iz logora za prisilni rad u Bosni i pridruze se Titovim partizanima. Ustase su ubile 56 rodjaka njegove majke, mnoge u zloglasnom logoru smrti Jasenovac.

Osim toga, Institut za istrazivanje Jasenovca iz Birmingema u Micigenu se pridruzio naporima za ubedjivanje Vatikana da otvori arhive i otkrije istinu o  «tajnom genocidu» Drugog svetskog rata.

Vise od 700 000 Srba, Jevreja, Roma i gradjana bivseg SSSR je stradalo od ruku nacistickog stelitskog rezima u Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata. Hrvatski fasisiti, poznatiji kao Ustase, su palili sela i crkve, organizovali logore za prisilni rad i masovno ubijanje, i pocinili zverstva koja su sokirala i najokorelije nemacke posmatrtace. U projektu koji sokantno podseca na danasnje dogadjaje u bivsoj Jugoslaviji, zverstva su planski provodjena kako bi se «Velika Hrvatska» ocistila od nekatolickog zivlja. Ustase su od svojih zrtava opljackale na stotine miliona dolara u zlatu, imovini i novcanim sredstvima.

Ustaski plen je uz znanje Vatikanske i drugih banaka, tajno izvucen iz Jugoslavije u periodu 1944-45, a potom upotrebljen kako bi omogucio hrvatskim i nacistickim ratnim zlocincima da se izmigolje pravdi. Ante Pavelic, poznati kao «Balkanski kasapin» i poglavnik nacisticke Hrvatske, prvo je sakriven u Vatikanu, a zatim je pobegao u Argentinu. Sudbina krvavog ustaskog zlata bila je obavijena velom mracne tajne dok lovci na naciste Mark Arons [Mark Aarons] i Dzon Loftus [John Loftus] nisu objavili knjigu «Obesveceno Trojstvo» [Unholy Trinity] 1991. godine.

To je dovelo da zahteva americkog Stejt Departmenta 1998. godine da Vatikan objasni sudbinu opljackanog zlata. Uprkos konstantnim zahtevima prezivelih i svetskih vlada, Vatikanska banka i Sveta Stolica jos uvek odbijaju da otvore svoje ratne arhive. Potencijalna odsteta prezivelima i potomcima zrtava ustaskog rezima racuna se u stotinama miliona dolara.

Klasna tuzba na osnovu Prvog Amandmana je zavedena kao slucaj broj C99-4941MMC u okruznom sudu SAD u San Fransisku.

Detaljnije informacije mozete dobiti od advokata na adresu:

Law Office of Thomas Dewey Easton, Jonathan H. Levy

PO Box 6080, Cincinnati OH 45206

Tel: (513) 528-0586 ~ e-mail: resistk@yahoo.com

Tom Easton (707) 464-4513 ~ Fax: (707) 465-5389 ~ tomeaston@earthlink.net

Sadasnja kampanja istrebljenja kosovskih Roma je dokumentovana u clanku Romi i rasizam na Balkanu, na adresi http://www.emperors-clothes.com/analysis/burial.htm

Carevo Novo Odelo

www.tenc.net